Днес Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен природен

...
Кирил ДомусчиевБългарияРаботодателите с писмо до Радев – искат да купуват евтиния газ, вместо топлофикациитеБългарияНе се очаква режим на тока в България. Интерконекторът с Гърция ще заработи на 1 октомвриБългария“Булгаргаз” иска 30% по-евтин газ през октомвриЕвропаЕнергийните министри на ЕС не се споразумяха за таван на цената на руски газБългарияЕнергийният министър на Радев: В Русия има решение „Газпром“ да не работи с насАнализи„Ройтерс“: Руски доклад показва как енергийната авантюра на Путин може да се окаже нож с две остриетаВАШИЯТ КОМЕНТАР Отказване на отговораМоля въведете коментар!Моля въведете името си тукЗапомни ме при следващ коментарОще от: България, ТопновинаЕрдоган: Путин иска да сложи край на войната, защото вече я смята за проблематична20.09.2022, 10:49Антоний Тодоров
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ обявява търг за 10-годишен договор за доставка на втечнен газ, готвят се и търгове за тръбен газ

Днес „ Булгаргаз “ ще разгласи търгове за доставка на полутечен природен газ. Това заяви на брифинг изпълнителният шеф на държавното сдружение Деница Златева. „ Целта ни е оптимално необятен кръг компании да вземат участие “, сподели още тя. Златева показа търга като част от напъните за диверсификация. Обявява се и търг за дълготраен контракт за доставка на газ, като интервалът, който Златева уточни, е 2024-2034 година

„ Булгаргаз “ към този момент разполага с потенциал от 10 милиона и 600 хиляди мегаватчаса на строящия се терминал за полутечен газ на Александруполис. Капацитетът е за интервал от 10 години “, сподели още Златева.

„ Водим интензивни договаряния за обезпечаване на слотове за регазификация за интервала ноември и декември. Планираме да участваме в годишния търг за 2023 година за слотове на Ревитуса, Гърция “, сподели още тя и добави, че се водят диалози за обезпечаване на слотове за 2023 година и на терминалите в Турция.



Златева разясни, че през днешния ден „ Булгаргаз “ ще разгласи търг за доставка на полутечен газ за месеците ноември и декември от актуалната година, както и за цялата последваща година.

Започва се и процедура за дълготрайни доставки на природен газ за интервала 2024 г.-2034 година Изборът на снабдители ще се случи през март, 2023 година.

„ Дългосрочният търг, резултатите от който ще бъдат при идващото постоянно държавно управление, стартираме, с цел да им дадем добър старт “, сподели от своя стана служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Той посочи, че актуалните търгове са за доставка единствено на полутечен природен газ. „ Предстои да обявим търгове и за доставка на тръбен газ “, газа той. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР