Днес БСП внесе вот на недоверие с мотиви, събрани в

...
Днес БСП внесе вот на недоверие с мотиви, събрани в
Коментари Харесай

Лют скандал между депутати от ГЕРБ и БСП в ефир

Днес Българска социалистическа партия внесе избор на съмнение с претекстове, събрани в 10 страници, подписани от 80 народни представители. Според ГЕРБ вотът е жертван на неуспех и го дефинираха като "имитация на политическа активност ". Основната точка, която опълчи социалиста Георги Свиленски и съперника му от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на Българска национална телевизия, беше корупцията и битката с нея.

"И жителите, и бизнеса настояват, че има корупция. Положението е доста тежко. Трябва да си отговорим на въпроса желаеме ли да се борим с корупцията? Правителството прави ли нещо действително и значително в битката с корупцията? Точно заради тази причина през днешния ден внесохме този избор на съмнение ", стартира Свиленски.

"В България има корупция, както и по целия свят. Запознах се с претекстовете на Българска социалистическа партия. Те настояват, че държавното управление не подхваща никакви дейности в битката с корупцията. Не мога да се съглася с това. Правителството предложи антикорупционен закон, който беше признат от Народното събрание, като не беше подсилен от Българска социалистическа партия, а президентът му наложи несъгласие. Трябва да оставим на държавното управление и новия антикорупционен орган най-малко една година, с цел да забележим дали ще е ефикасен ", възпротиви се Гърневски.

"На 10 ноември 1989 година комунистическата партия реши да става капиталистическа, заграби парите на хората, направи подправена приватизация и подправен преход. Тук се крият аргументите за корупцията. Всички останали страни от Източния блок направиха лустрация, изхвърлиха всички комунисти от властта и си взеха решение проблемите. Ние трябваше да чакаме за това повече от 20 години ", разпали се Гърневски.

"Спрете с този комунизъм. Не ви ли писна да повтаряте едно и също. Темата на вота не е комунистическия режим. Няма да си спасите властта. Вие какъв брой партии сте сменили, с цел да говорите за комунистическата партия? Народът ще ви измете ", скастри го Свиленски.

Тук напрежението сред двамата посетители в студиото на Българска национална телевизия ескалира и те се развикаха един на различен в нечленоразделен спор Свиленски не спираше да повтаря тематиките за "Суджукгейт " и общината в Хасково, до момента в който Гърневски даваше образец с Манол Генов (обвинен за пазаруване на гласове народен представител от Българска социалистическа партия бел.ред.), подхвърляйки и някои и различен образец с комунистическия режим.

Гърневски: Станахте ли новите чорбаджии, Държавна сигурност не ограби ли банките? "

Свиленски: "Корупция има на границата. Оградата там е на цена доста по-ниска от тази в Гърция "

Гърневски: "Нали има прокуратура, пуснете си сигналите. Вие имате човек в Народното събрание, който е купувал гласове. Това не е ли корупция? "

Свиленски: "А вие пък имате зам.-министър с повдигнато обвиняване. Партията ви приватизира цялата страна "

Гърневски: "Аз съм приватизирал 3 квадрата, а вашата шефка цяло външно комерсиално сдружение "

Двамата не стопираха да се надвикват, а водещата Поли Златарева се оказа в сложна обстановка. Опитите ѝ да успокои пристрастеностите се оказаха несполучливи.

Видео от разногласието сред двамата гледайте ТУК.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР