Днес Борисов ми се обади и възобновихме диалога. Ние ще

...
Днес Борисов ми се обади и възобновихме диалога. Ние ще
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов ми се обади и възобновихме диалога, Пеевски прави опит за шантаж

" Днес Борисов ми се обади и възобновихме разговора. Ние ще беседваме. Ще преговаряме. Готови сме да преговаряме по по-добри хрумвания ", сподели в предаването " Панорама " по Иванов във връзка меморандума и ротацията. Той посочи, че го оповестява по молба на Борисов.

" Сега въпросът е освен да повторим формулата, само че да надградим със идващия стадий от задачите, които сме си сложили - продължение на правосъдната промяна и попълването на регулаторите с изминал мандат. Искаме преди да се случи ротацията да получим явен ангажимент, че идващите 9 месеца ще бъдат освен битие на това държавно управление, а продължение на курса към промени ", изясни той за оферти на ГЕРБ меморандум.

" Целта е болшинството, при всичките разделения и сложности сред нас - единственото нещо, което може да ни задържи дружно, това са ясните цели ", добави Иванов.

По думите му не ставало въпрос за делба сред двете обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулатори и постове, а за това кой ще носи отговорност. Иначе можело да бъдат избирани и хора, препоръчани от други партии и Неправителствени организации, само че изрично политически необвързани. " Не са изключени номинации и на други партии или на организации отвън Народното събрание. Въпросът е да е ясно кой зад кого застава ", изясни Иванов.

Всички спекулации за парцелиране идват от лагера на нашите сътрудници, ГЕРБ и Движение за права и свободи държат регулаторите сега, сподели в това време Иванов.

" И внезапно господин Пеевски се самовзривява, тъй като неговият дял не просто няма да бъде обезпечен, ще се случи по различен метод, няма да има обезпечен къс. Затова е това изригване. Този вид политическо държание би трябвало да бъде прекъснато. В дълбочина съставлява опит за шантаж ", сподели той във връзка офанзивата на водача на ПГ на Движение за права и свободи.

Иванов добави, че с изключение на " всички пошлости ", които споделил Пеевски, той изрекъл доста значимо изречение: " Без Движение за права и свободи не може да има ръководство ". И даде да се разбере, че в Движение за права и свободи не би трябвало да си мислят, че са абонирани за ръководството на страната и имат право да получават къс и покупко-продажби без отчетност.

Лидерът на Демократична България разяснява и изказванието на Пеевски, че е лобирал Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд да стане основен прокурор. Христов Иванов призна, че доста би се радвал юристът да заеме поста. " Аз по-голяма реклама за това не мога да си показва, уповавам се той да се съгласи ", разяснява той.

По-рано в Народното събрание двамата размениха нелицеприятни реплики.  " Моя другар Христо понечи, обърна страната на един огромен тв приемник, реши да го глътне и се задави ", упрекна Пеевски и назова Иванов " дребната бъбрива Шехерезада ", която подвеждала останалите в сглобката.  Като " държание на дребни квартални мутри, които желаят да наподобяват огромни политически фактори " пък дефинира държанието му самият Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР