Днес беше извършена символична първа копка на проект за ремонт

...
Днес беше извършена символична първа копка на проект за ремонт
Коментари Харесай

С първа копка стартира проект за ремонт и разширение на ул. Капитан Петко Войвода в Стара Загора

Днес беше осъществена алегорична първа копка на план за ремонт и уголемение на ул. “Капитан Петко Войвода “ в Стара Загора.  
“Реновацията планува създаване на четирилентова улица с по две ленти за придвижване за всяка посока. При осъществяване на разширението на ул. „ Капитан Петко челник “ ще бъде основан паркинг, който ще обслужва потребностите на новоизградения „ Руски пазар “, изясни ръководителят на плана и секретар на Община Стара Загора Делян Иванов. 
 Започва ремонт на проблематични сектори в Стара Загора Започва ремонт на проблематични сектори в Стара Загора
От през днешния ден започнаха ремонтните работи по поддържане на уличната мрежа в Стара Загора. „ Положителните дневни температури и очертаващ...
Той добави, че улицата е от първостепенната улична мрежа на Стара Загора и е единствената връзка към промишлената зона с направления север- юг, без да се влиза към обособената централна градска част. За интензивното придвижване, което се организира по нея, тя е с незадоволителна широчина на пътното платно. Освен, че обслужва индустриалната зона, тя е граница сред два огромни старозагорски квартала - кв. „ Три чучура юг “ и кв. ”Казански ”. Към момента ул. “Капитан Петко Войвода “ е двулентова, което в допълнение натоварва пътния трафик.  
„ Проектът планува още създаване на кръгово кръстовището при ул. “Христо Ботев ”. Бъдещото развиване от изток на запад на ул. “Христо Ботев “ ще даде опция за втора връзка на кв. “Три чучура юг “ и централна градска част, без да се употребява бул. “Цар Симеон Велики “, безапелационен е Иванов.  

От думите му стана ясно още че ще бъде построена и велоалея, а спирката на всеобщия градски превоз от изток ще бъде изместена след плануваното кръстовище, а тази от запад, директно под кръговото кръстовище, ще резервира мястото си.  
 Община Стара Загора построи съвременна система за ръководство на трафика Община Стара Загора построи съвременна система за ръководство на трафика
Община Стара Загора завърши план BG16RFOP001-1.006-0003 “Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара За...
Пешеходното придвижване е решено с създаване на тротоари от източната и от западната страна на улицата. Осигурена е налична среда, обвързвана с горните посоки, в това число и за хора с увреждания.  
Целта на плана е основаване на хармонична и естествена градска среда, която да има капацитет за нов живот и развиване.  
Стойността на инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лева, предоставяни от ФГР ЮГ, включват съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Срокът за осъществяване е 210 календарни дни, след сключване на протокол 2А.  
На събитието присъставаха още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-кметовете инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, основният проектант Виктория Грозева, част от компанията реализатор на проекта- Пътно- строителна компания " Ес Би Ес ", представлявана от Диана Любомирива, публицисти и жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР