Днес бе проведена пресконференция с участието на прокуратурата, следствието и

...
Днес бе проведена пресконференция с участието на прокуратурата, следствието и
Коментари Харесай

Какво свързва Цецо от Белград, Бобока, Къро и журналиста Митко от Биволъ

Днес бе извършена конференция с присъединяване на прокуратурата, следствието и Министерство на вътрешните работи по отношение на осъществено от правоохранителните органи следствие на проведена незаконна група за търговия с въздействие и разпространяване на опиати. На конференцията бяха изнесени чудовищни обстоятелства и доказателства. Да, чудовищни, тъй като недвусмислено демонстрират симбиозата сред олигарси, подсъдими лица, политици, мафиотски структури и поръчкови публицисти. Или с други думи – демонстрират уродливото лице на превзетата страна. Всеки, който е наблюдавал конференцията, с присъединяване на основния прокурор Гешев, шефа националното разследване Сарафов, шефката на софийската градска прокуратура Кирилова, представителят на прокуратурата Сийка Милева и шефа на ГДНП Атанас Илков, е останал меко казано покъртен от направените разкрития. Потресен, тъй като е напълно друго, когато се сблъскаме директно с доказателства за действието на превзетата страна.

Държава, в която небезизвестния мафиотски необут Красимир Каменов (по прякор Къро) е в близки „ бизнес “ връзки с подсъдими лица, като ексбанкера Цветан Василев и предприемача Пламен Бобоков, с публицисти, като Димитър Стоянов от Bird и Биволъ, а евентуално и с политици от „ Промяната “, за което Къро самичък твърди в показаните на конференцията записи от телефонни диалози. И всички те обединени с една цел – да отстраняват неуместни служители на реда и магистрати, в това число и омразния им основен прокурор Гешев, да въздействат на политически процеси посредством свои „ другари “ политици, както и да манипулират публичното мнение посредством поръчкови медии. Или казано просто – да прокарват ползите си, като унищожават всички неуместни за тях лица. За което не жалят нито пари (от изнесените доказателства стана ясно, че са били обезпечени 400 хиляди евро за отстраняването на полицейски шеф), нито други средства, в това число и посредством наемане на подобаващи американски лобисти (само преди месец станаха известни лобистки контракти на Цветан Василев с компанията на някогашен американски конгресмен). Потресаващо. Всеки от нас е предполагал за съществуването на превзетата страна, само че както към този момент стана дума, напълно друго е когато се сблъскаме с директни доказателство за забърканите лица и тяхната подмолна активност. В подтекста на което и Борислав Сарафов (директор на НСлС) риторично сложи въпроса на извършения брифинг – „ какво е това, което свързва тези хора в една група “.
-->
Какво е това? Всеки самичък може да си отговори. Но явно е, че свързващият детайл е общият им интерес. Да получат индулгенция за осъществените от тях закононарушения, като отстранят неуместните – тези, които си правят работата и им пречат. Да манипулират обществото, че са „ жертви “ на системата, да клеветят прокуратурата и правораздавателните органи, и освен това, а и непосредствено да ги сплашат. Имат безкрайно количество пари, както и медийни бухалки (като поръчковите уеб сайтове Bird и Биволъ и „ журналиста “ Митко), имат и мастити лобисти зад Океана (вече е повече от явно, че точно Цветан Василев (или както го назовават в показаните записи „ Цецо от Белград “) е скритият създател на писмото на конгресмена Дейвидсън, в което същия желае налагане на глоба на българския основен прокурор).

Днес истината за превзетата страна лъсна със страшна мощ. И което е още по- ужасно, проектът на незаконната група очевидно е работил добре и в случай че не беше следствието и последвалите от него разкрития, към момента щяхме да слушаме мантрите за „ неприятната прокуратура “, за „ правосъдната промяна “, прикриваща само интереса да се отстранят неуместните им магистрати и да ги заменят с комфортни. За „ самостоятелните “ медии и проверяващия публицист Димитър Стоянов („ проверяващ “ несъмнено е единствено метафора), както и за това, че американски конгресмени сякаш борили корупцията у нас като желали махането на основния прокурор. Да, борят, само че не със свои думи, а с думите на подсъдими олигарси като Цецо от Белград и Бобока.

Всички знаем по какъв начин на задната седалка на джипа на Бобока седна и политическият водач Христо Иванов, да си приказват за... видите ли културните проблеми на град Русе (както самия Иванов обществено се оправда). И то в деня на едни от най- тежките политически диспути в българския парламент. Както се споделя в сходни обстановки „ тук (в окото) корабче плува ли “.... 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР