Днес бе направена първа копка на нов православен символ в

...
Днес бе направена първа копка на нов православен символ в
Коментари Харесай

Водосветна фиала: Нов православен храм в Елин Пелин

Днес бе направена първа копка на нов православен знак в Елин Пелин – „ Водосветна фиала “. Фиалата /чаша/ ще бъде оградена с колонада, а от горната страна ще има купол. Тя ще бъде издигната в непосредствена непосредственост до храм „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “, заяви кметът на общината Ивайло Симеонов.
Отец Иван Плещов, ръководител на настоятелството към храма, дружно с отец Стоян Стоянов и отец Серафим Мишев отслужиха молебен за здраве във връзка започването на строителните работи.
Мястото на построяването на водосветната фиала е основата на остарялата камбанария на православната черква в града. След завършването ѝ през 2022 година тя ще бъде централното място за осъществяване на водосвет на църковните празници, за които се поставя. На събитието, проведено от църковното настоятелство на храма, участваха заместник-кметовете на Община Елин Пелин госпожа Рени Николова и господин Станислав Димитров.

" Изграждането на православния знак в гр. Елин Пелин е в възхвала на Светата Троица - Отец, Син и Дух Светий и благословение на цялата духовна околия. Нека актуалната година да донесе доста здраве, благополучие и добрини на всички миряни от елинпелинската община ", пожела Ивайло Симеонов.
Отслужиха молебен за освобождение от пандемията в Елин Пелин
На 1 ноември 2021 година - в Деня на националните будители на кръговото на автогарата в гр. Елин Пелин пред иконата на Св. Иван Рилски - закри...
Прочети повече
Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР