Днес Банско ще бъде домакин на втория старт от Световната

...
Днес Банско ще бъде домакин на втория старт от Световната
Коментари Харесай

Гледайте днес по БНТ HD: Световната купа по сноуборд в Банско

Днес Банско ще бъде хазаин на втория старт от Световната купа по сноуборд. Състезанието по сноубордкрос спринт ще ви покажем онлайн по Българска национална телевизия HD от 12 часа.

Вижте и още във включването на Стефан Георгиев.

За трасето са употребявани десетки кубици неестествен сняг и е подготвяно близо един месец. За улеснение на феновете е построена специфична естрада. Стотици туристи ще следят онлайн кръга от Световната купа по сноуборд в Банско, а входът е свободен.
Аз съм новак сноубордист, тъй че желая да видя всички участници и какъв брой положителни са те.Ние сме пет фамилии от Израел и разбрахме, че ще има съревнование по сноуборд. Нашите деца карат сноуборд и по тази причина нямаме самообладание да забележим какво ще се случи.
Хотелите в Банско са резервирани близо три месеца преди надпреварата. Пакетите варират сред 120 и 140 лв. дневно, като в тях са включени нощувка със закуска и вечеря и гратис транспортиране до началната станция на лифта.
Иван Обрейков - концесионер на ски зона „ Банско ": Вече има шатъл бусове, които ще потеглят от начална станция долу или с лифта. Всеки би трябвало да си закупи карта, или карта за ски или билет за кабината. Ако на кабината има огромна опашка, могат да употребяват тези шатъли, които са безвъзмездни.  © Владимир Шоков / Българска телеграфна агенция
Състезание от този сан се провежда за осми път в Банско.
Георги Икономов - кмет на община Банско: Нашата изгоди се мерят с рекламата, която едно такова събитие дава на Банско и на България, тъй като тъкмо такива събития, когато те предават по Евроспорт и по други спортни канали, които стигат до милиони фенове по целия свят, тогава фактически се вижда, че има Банско, има България и че курортът, за който става дума, той е на международно равнище.
Осигурени са спомагателни места за паркиране, защото се чака доста туристи да дойдат в Банско за надпреварата. От Общината споделиха, че спомагателни полицейски патрули ще наблюдават за реда и сигурността на феновете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР