Днес българският парламент прие едно добро и разумно решение. Решение,

...
Днес българският парламент прие едно добро и разумно решение. Решение,
Коментари Харесай

Симов от БСП се хвали: С решението днес гарантираме, че България няма да прати нито един патрон и никакво оръжие на Украйна

„ Днес българският парламент одобри едно положително и рационално решение. Решение, което продължава икономическата, финансовата помощ към Украйна, към бежанците от Украйна у нас, решение, което подсигурява и политическата поддръжка за Украйна за участие в Европейския съюз, продължение на всичко това, което беше заложено като политика преди този момент и най-важното решение, което подсигурява, че българското държавно управление няма да праща оръжие в Украйна.

Това за нас е най-важното и желая да благодаря персонално на премиера Кирил Петков, на съдружните ни сътрудници за това, че успяхме в развой на полемика да реализираме такова решение. Искам да благодаря и на опозицията, която изненадващо за нас поддържа това решение, което демонстрира единствено едно – решението е положително. Такова нещо рядко се случва в българския парламент “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Александър Симов от Българска социалистическа партия незабавно откакто депутатите утвърдиха предлагането на Политическа партия за военно-техническа помощ за Украйна, оповестява Tribune.

Самото решение на депутатите гласи следното:

Народното събрание дава мандат на Министерския съвет да разиска и предложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна и последствията от нея в следните посоки:

1. Цялостен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансов и обществен аспект, както и във връзка с енергийната и продоволствена сигурност на България.

2. Оказване на помощ на Украйна – филантропична, финансова и военно-техническа съгласно опциите на Р България.

а) продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейски Съюз

б) помощ за украинските жители бягащи от войната

в) благоприятни условия за изнасяне на украинското зърно във Варна

г) усилването на енергийно съдействие – доставки на електрическа енергия и природен газ от Украйна

д) ремонт на украинска военна техника

е) продължение на доставките на филантропична помощ – медикаменти, облекла и хранителни артикули.

На въпрос дали признатото решение демонстрира, че Българска социалистическа партия към този момент са съгласни да се ремонтира военна техника у нас на фона на изявленията от „ Позитано “ през вчерашния ден, че няма особена разлика за това дали ще ремонтираш танк или ще изпращаш танк и дали в действителност това държание от страна на Българска социалистическа партия не е лицемерно, Симов отговори по този начин:

„ Няма никакво двуличие. Най-важното, което постоянно сме упорствали и което постоянно е било в нашата позиция, нещо, което Корнелия Нинова е казвала: „ нито един патрон за Украйна, никакво оръжие за Украйна “. С решението, което приехме през днешния ден, ние подсигуряваме, че това няма да се случи. Оттам нататък може да слушаме всевъзможни тълкования, знам, че ще ги има, наясно съм, че непрекъснато ще се появяват такива, само че аз считам, че решението е рационално и работи най-добре в интерес на националния интерес “, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР