Днес (б.р. - 5 декември 2023 г.) следобед в телефонен

...
Днес (б.р. - 5 декември 2023 г.) следобед в телефонен
Коментари Харесай

Помощта за Украйна, ветото на Радев и Шенген – теми на телефонния разговор на Борисов с Вебер

„ Днес (б.р. - 5 декември 2023 г.) следобяд в телефонен диалог срещнах ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер с политическата обстановка в страната към сегашния миг “. Това написа на персоналната си страница във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Подчертах водещата роля на ГЕРБ за оказване на помощ на Украйна и готовността на ръководещото болшинство в Народното събрание да преодолее наложеното от президента Румен Радев несъгласие на решението за даване на бронетранспортьори. Двамата се обединихме към извода, че поддръжката за Украйна от страна на Европейски Съюз и демократичната общественост ще продължи до постигането ма дълготраен мир “, подчертва той. 

„ С Манфред Вебер разговаряхме още за напъните и упованията на България за присъединение на страната към Шенген и Еврозоната. От своя страна Вебер акцентира, че ЕНП постоянно в подкрепяла страната ни и напомни, че Екологичен потенциал и Европейска комисия от дълго време са установили, че България е покрила критериите за участие в Шенген “, написа още Борисов.

Той прибавя, че измежду останалите тематики на диалога са били напъните на ГЕРБ за гарантиране на финансовата и енергийна непоклатимост на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР