Днес 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие беше потвърден като пилот

...
Днес 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие беше потвърден като пилот
Коментари Харесай

8 ралита за Ожие, Тойота ще дава кола под наем?

Днес 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие беше доказан като водач на Тойота и за идващия сезон в WRC, като е ясно, че той още веднъж ще кара с лимитирана стратегия. Но какъв брой надпревари ще включва тази стратегия?

Отговорът на това е сложен, като се има поради, че промоутърът на WRC към момента не е оповестил календара за идващия сезон, а за Ожие се знае сигурно, че ще започва в рали „ Монте Карло ” през януари.

Също през днешния ден се появи информация, че Ожие ще кара в 8 от предстоящите 14 ралита през идващия сезон. В останалите 6 третата кола на Тойота ще е за Такамото Кацута.
 Ожие с унищожителна рецензия против Пирели Ожие с унищожителна рецензия против Пирели
Но японецът ще кара с цялостна стратегия, тъй че другите му 8 ралита ще са за втория отбор на Тойота.
 Тойота показа водачите си, Лапи го няма Тойота показа водачите си, Лапи го няма
А това дава опция на Тойота да търси клиенти за хибридния Ярис Rally1 за следващата година. Това беше доказано и от шефа на отбора Яри-Мати Латвала, който обаче не се впусна допълнително детайлности.
 Хюндай взе Лапи и си върна Брийн Хюндай взе Лапи и си върна Брийн
По-рано тази година Латвала изясни, че нещо сходно би могло да се случи през втората половина на сезона, само че най-вероятно сходна интервенция ще е допустимо за следващата година, когато отборът към този момент разполага с задоволително развити и надеждни коли Ярис Rally1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР