Днес 49-ото Народно събрание започна своята работа. Да пожелаем успех

...
Днес 49-ото Народно събрание започна своята работа. Да пожелаем успех
Коментари Харесай

Гълъб Донев призова новите депутати да изберат председател на НС в утрешния ден

" Днес 49-ото Народно заседание стартира своята работа. Да пожелаем триумф на депутатите в 49-ия парламент, да им пожелаем виновна работа, да пристъпят допустимо най-бързо към може би най-отговорното им решение - избор на ръководител на Народното събрание - нека това се случи в утрешния ден ", сподели Донев, обръщайки се към сътрудниците си в Министерски съвет.



Малко по-рано новите народни представители не можаха да стигнат до решение кой да бъде ръководител на Народното събрание.

Пленарната зала не излъчи никого за пръв измежду равни измежду кандидатурите на Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров, от " Възраждане ". Асен Василев от Политическа партия предложи да се вкара ротационен принцип по европейски образец - на всеки два месеца ръководителят на Народното събрание да бъде редуван, само че председателският съвет по-късно също не докара до резултат.

Иначе начало на тържественото съвещание даде Вежди Рашидов - доайенът и в 49-ия парламент, който удари първия звънец. То даде старта с обръщение към националните избраници. След това 235 депутати се записаха, поставиха клетва в пленарната зала, станаха на крайници, с цел да прозвучи химнът на страната и прочетоха декларациите с целите на своите партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР