Днес, 4 април, в деня на 75-ата годишнина от създаването

...
Днес, 4 април, в деня на 75-ата годишнина от създаването
Коментари Харесай

Наградиха председатели на военно-патриотични съюзи и организации за приноса им за интеграцията в НАТО

Днес, 4 април, в деня на 75-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт и във връзка 20-ата годишнина от присъединението на България към НАТО, министърът на защитата Тодор Тагарев награди ръководителите на сдружения на военнослужещи, военно-патриотични съюзи и неправителствени организации със сфера на активност в сигурността и защитата.

С предметна премия знак „ 20 години България в НАТО “ бяха удостоени о.з; военачалник Златан Стойков, ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР); о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, ръководител на Асоциацията на Сухопътните войски в България, о.з. бригаден военачалник Спас Спасов, ръководител на Фондацията Български военновъздушни сили, о.з. полковник Вилис Цуров, ръководител на Сдружението на офицерите от запаса и запаса „ Атлантик “ и Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност.

Наградите се връчват за принос в показване на главните полезности на НАТО, за възстановяване на разбирането измежду българското общество на евроатлантическите споделени цели, за реализиране на дейна взаимна активност с Министерството на защитата по въвеждане на стандартите на Алианса за осъществяване на задачите и дилемите на Въоръжените сили.

Министър Тагарев благодари на неправителствените организации за приноса им за информиране на българското общество за това – какъв брой е значимо участието в НАТО за нашата сигурност. По думите му – тези пет организации по друг метод и пред разнообразни аудитории са съдействали за подготовката за приемането на България в Алианса, за сполучливото ни консолидиране в НАТО и за разбирането че единствено дружно в този съюз можем да възпрем всеки евентуален агресор. „ Пожелавам Ви все по този начин да продължавате да работите за по-високия авторитет на Българската войска и за заслужен народен принос в Алианса “, приключи той.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също приветства наградените ръководители на съюзите, и акцентира, че имат общи цели: да се развиват качествата на Българската войска и да са подготвени да защитят Отечеството при положение на нужда. „ Стремим се да бъдем заслужен съдружник в НАТО и това е една дълготрайна задача “, сподели още той.

От името на организациите, удостоени с премията „ 20 години България в НАТО “ о.з. военачалник Златан Стойков, ръководител на СОСЗР, уточни, че ги одобряват като знак на почитание от управлението на Министерството на защитата към всички генерали, адмирали, офицери, сержанти и бойци, взели участие в задачите в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина и Афганистан. Той благодари за този знак на благодарност към съюзите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР