Днес, 30 ноември 2022 г., Районна прокуратура–Пловдив се самосезира по

...
Днес, 30 ноември 2022 г., Районна прокуратура–Пловдив се самосезира по
Коментари Харесай

РП–Пловдив се самосезира по публикации в медиите за опасни къщи в идеалния център на града

Днес, 30 ноември 2022 година, Районна прокуратура–Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция по реда на надзора за правда за рискови къщи в идеалния център на гр. Пловдив.

Видно от изнесената информация голям брой здания, множеството от които монументи на културата, не са поддържани от притежателите си и заплашват живота и здравето на минувачите.

В обявата се твърди, че на ул. „ Райко Даскалов “ в гр. Пловдив от старинна къща се е срутило огромно парче от орнамента на фасадата.

Съгласно разпореждането на Районна прокуратура–Пловдив са изискани данни от община Пловдив дали са постъпили съответни сигнали за съществуване на остарели и неподдържани рискови здания в центъра на гр. Пловдив, както и дали са подхванати дейности за опазването им, според член 195 и последващи от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и съответната общинска разпоредба по отношение на член 196 алинея 5 от Закон за устройство на територията. 

Ще се изиска и информация дали длъжностни лица от община Пловдив са управомощени да обследват положението на сходни здания и съблюдават ли отговорностите си в тази тенденция.

Срокът за привършване на инспекцията в 30-дневен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР