Днес, 27 март 2019 г., Районна прокуратура-Панагюрище внесе искане в

...
Днес, 27 март 2019 г., Районна прокуратура-Панагюрище внесе искане в
Коментари Харесай

Прокуратурат внесе искане в съда за отстраняване от длъжност на кмета на Община Стрелча

Днес, 27 март 2019 година, Районна прокуратура-Панагюрище внесе искане в съда за премахване от служба на Ст.Ч., кмет на Община Стрелча.

Той е притеглен като обвинен за това, че през 2016 година, като кмет на Община Стрелча, е принудил чиновник на общинската администрация да извърши нещо обратно на волята си – да подаде молба за освобождение от заеманата от него служба, без дата, като е използвал за това заплашване, изразяващо се в събитието, че в случай че не подаде молба ще бъде освободен незабавно от работа и злоупотребил с властта си като шеф – кмет на община Стрелча, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и единодушието на служителя – закононарушение по член 143 ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо Ст.Ч. е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 2 000 лв., която е импортирана.

Районна прокуратура-Панагюрище е внесла настояването за премахване от служба на Ст.Ч., като кмет на Община Стрелча, на съображение член 69 алинея 1 и алинея 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, предвид на събитието за съществуване на данни, че служебното му състояние може да сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата, това оповестиха от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР