Днес, 22.11.2022г., заместникът на главнияпрокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП)

...
Днес, 22.11.2022г., заместникът на главнияпрокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП)
Коментари Харесай

Заместник главният прокурор при ВАП Десислава Пиронева и прокурори от ВАП се срещнаха с представители на НСОРБ

Днес, 22.11.2022г., заместникът на главнияпрокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева и прокурори от отдел „ Надзор за правда “ при ВАП се срещнаха с представители на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Прокурор Виктор Малинов – завеждащ  отдел „ Надзор за правда “ при ВАП срещна представителите на НСОРБ с пълномощията на прокурорите по  реда на надзора за правда.

Директорът на Сдружението Силвия Георгиева очерта групата проблеми, касаещи практиката на Прокуратурата по повод използването на пълномощията й по надзор на законодателството, което е директно обвързвано и с работата на общинските препоръки.

По време на срещата заместникът на основния прокурор, прокурорите от отдела при ВАП и ръководителите на Управителния съвет на НСОРБ разискаха опциите за взаимоотношение в границите на компетентността си.

„ Това е основа за бъдещо съдействие в границите на пълномощията, които ни дава Закона, тъй като е значим публичният интерес и правата на жителите, и двете страни би трябвало да се стремим те да бъдат предпазени “, заключи заместникът на основния прокурор и началник на Върховната административна прокуратура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР