Днес (17 октомври) съдия Розалия Шейтанова от Окръжен съд Пловдив

...
Днес (17 октомври) съдия Розалия Шейтанова от Окръжен съд Пловдив
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив оневини инвеститорите, съборили склада Ориент Табако през 2016 г.

Днес (17 октомври) арбитър Розалия Шейтанова от Окръжен съд Пловдив произнесе присъдата по дело, което провокира огромен публичен отзив освен в града. На 6 март 2016 години вложители започнаха да събарят една от знаковите здания в Тютюневия град - склада " Ориент Табако " на ул. " Одрин " 8. Багерите бяха спрени от жители, които се стекоха незабавно, откакто се чу какво се случва в един от почивните дни след празниците, а след това останките се охраняваха алегорично.
Сградата попада в така наречен колективен монумент на културата и беше неразбираемо по какъв начин по този начин основният проектант на града е издал позволение тя да се бута. Обвинени за събарянето бяха Георги Бранеков и Александър Николич, вложители.
В хода на делото в Окръжен съд, което се гледа в няколко съвещания от лятото насам, започнаха да се появяват документи, които обърнаха нещата. Виновни за събарянето на красивата постройка има, само че се оказа, че това не са обвинените, нито основният проектант Румен Русев, който беше уволнен и скоро по-късно си отиде от тоя свят, а Националният институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), който е позволил неточност преди доста години, обърквайки номера на предпазената постройка. Така складът остава отвън очертанията на груповия монумент на културата и на процедура са го съборили напълно законно.
Грешката, позволена при номерацията, е видяна през 2014 година, само че две години не са били задоволителни тя да се поправи, тъй че в желанието си да замажат нещата, когато стана абсурдът, НИНКН издава документ с погрешно наличие. И за него имаше обвиняване, само че то отпадна заради отминалост. " Свършена е мърлява работа ", разяснява адвокатката на оневинените през днешния ден Бранеков и Николич. Прокурорът през днешния ден също не отхвърли опцията за ново обвиняване за съсипването на постройката. Две години и половина откакто багерите унищожиха постройката, тя продължава да се унищожава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР