Днес, 17.08.2023 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура –

...
Днес, 17.08.2023 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Личен асистент е обвинен за побой на жена в Кюстендил при условията на домашно насилие

Днес, 17.08.2023 година, съдът почете настояването на Районна прокуратура – Кюстендил за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Л.(на 41 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение почл. 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Г.Л. живеел на брачен начала с 49-годишната М.К. в жилището й в гр. Кюстендил. Поради тежко заболяване женатаполучавала обществената услуга „ персонален помощник “, реализирана от съжителя й.

В Районно полицейско ръководство в гр. Кюстендил постъпил сигнал от съседи на М.К. за забележими следи от побой по лицето на дамата.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на Г.Л. От направена информация е видно, че той е оправдан по право.

С разпореждане на Районна прокуратура – Кюстендил причинителят на незаконното действие е притеглен в качеството на обвинен за причиняване на телесна щета при изискванията на домашно принуждение.

Проведени са разпити на очевидци, назначени са експертизи. Уведомена е общинска администрация, отговаряща за обществено подкрепяне.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР