Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси

...
Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси
Коментари Харесай

Орнела Мути на 69 и тайните за нейната младост и красота

Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси в света чества своя 69-и рожден ден. А за годините си тя наподобява толкоз зашеметяващо, като че ли е разгадала формулата на безконечната младост.

Италианската киноикона, която в предишното едвам не лиши неустоимия Адриано Челентано от фамилията му, през днешния ден е същата онази ослепителна хубавица с чувствени устни, покоряваща усмивка и очи, които все по този начин превземат мъжете с мистериозния си искра. Днес неувяхващата Орнела продължава да излъчва оня магнетичен сексапил, който я трансформира в една от най-харизматичните и ухажвани дами по света. А по какъв начин актрисата съумява да избегне " ударите " на възрастта, самата тя споделя нееднократно пред медиите:



1. Пълноценен сън

Актрисата отдава огромно значение на пълноценния сън. 9-часовият сън, отстранява всякакво възприятие на паника, освежава кожата и се грижи за общото физическо здраве, безапелационна е Мути. Многогодишният ѝ опит демонстрира, че този много простоват метод е доста потребен за общото положение на всяка жена, която желае да остане в добра форма.



2. Не близва алкохол

За да резервира свежия си тип, Орнела от дълго време се е отказала от потреблението на какъвто и да е алкохол. Същото актрисата е направила и с цигарите – неприятен табиет от младостта ѝ.



3. Казва Не на пластичната хирургия

Мути е и разгорещен съперник на пластичната хирургия и в никакъв случай няма да се съгласи с все по-налагащото се напоследък мнение, че благодарение на хирург можеш да си върнеш изгубената хубост. На въпрос, касаещ се до красивия ѝ бюст пък, тя отдава дължимото на времето, в което е кърмила трите си деца.



4. Грижи се за физическата си форма 

Орнела тренира постоянно, като главният акцент, на който тя отдава внимание, е не силата, а ритъма на придвижванията. Това я учи на самоконтрол и вярно дишане. Мути е буен последовател и на йогата. Тя е уверена, че асаните, които извършва, са един от най-ефективните способи за поддържане на форма и битка с непотребното тегло.



5. Консумира постоянно плодове, зеленчуци и понякога спагети

Сред продуктите, присъстващи постоянно в менюто на актрисата, са зеленчуците, плодовете, морските блага и... обичаните ѝ спагети. За сметка на това обаче тя от дълго време е изключила от него месото. Все отново звездата признава, че понякога си разрешава похапването на сладкиши или артикули от вида на обожаваната от нея пица, Прави го обаче рядко и в лимитирани количества.

6. Пие доста вода

Актрисата споделя, че пие не по-малко от 2-3 л вода дневно. Италианската хубавица е безапелационна, че честата консумация на вода има извънредно удобен резултат върху косата и кожата на лицето ѝ. Тя спомага за положителния метабилозъм на тялото и прочиства организма от насъбраните отрови. 



7. Рядко употребява козметика

Орнела Мути признава, че рядко протяга ръка към декоративната козметика, само че когато я употребява, постоянно избира нежни цветове, които не прикриват нейната характерност. Фон дьо загар поставя извънредно рядко, защото запушва порите и състарява кожата. Актрисата счита, че към възрастта би трябвало да се подхожда метафизичен, да не се прави покруса поради всяка гънка по лицето. " Всяка възраст има своята хубост ", прибавя още Мути.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР