Длъжни сме да съсредоточим вниманието си към водачите-рецидивисти и да

...
Длъжни сме да съсредоточим вниманието си към водачите-рецидивисти и да
Коментари Харесай

Малина Крумова: При 96 % от катастрофите говорим за човешка грешка

Длъжни сме да съсредоточим вниманието си към водачите-рецидивисти и да повишим обективността на изпитите за приемане на дееспособност, съобщи пред bTV ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова.
След „ черния” юни месец октомври още веднъж ни стряска с повишен брой тежки, лишили по няколко човешки живота автомобилни произшествия. Редно е още в курсовете бъдещите водачи на МПС да придобият умения да карат безвредно, да се оправят решително с непредвидени обстановки, зараждащи на високоскоростните автомагистрали.

Сред главните аргументи за произшествия са несъобразената скорост, нехайство, рисково разпръскване, както и неразбираеми детайли от пътя като маркировка и липса на знаци, изясни М. Крумова.

Статистиката сочи, че 80 % от нарушаванията са осъществени от към 20 % от шафьорите. Следователно вниманието на контролните органи и на обществото би трябвало да се насочи към тези водачи-рецидивисти.

Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата” търси златното сечение сред предварителна защита и строги наказания. Не строгостта, а тъкмо дозираната, в точния момент събрана глоба, както и бързата административно-наказателна активност взаимно с Министерство на вътрешните работи е правилният курс към понижаване на злополуките и жертвите по пътищата, приключи Малина Крумова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР