Длъжни сме да пазим спомена за делегатите на събранието в

...
Длъжни сме да пазим спомена за делегатите на събранието в
Коментари Харесай

Росен Желязков отбеляза 147-та годишнина от Априлското въстание в местността „Оборище“

Длъжни сме да пазим загатна за делегатите на събранието в „ Оборище “, тъй като те вземат тежкото решение за оповестяване на всенародно въстание. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на тържественото отбелязване на 147-ата годишнина от Априлското въстание в местността „ Оборище “. Той участва на всенародното поклонение-събор до паметника в историческата околност и произнесе слово.

Председателят на Народното събрание дефинира „ Оборище “ като светилище на националната ни памет, което не е съградено като храм, тъй като купол му е небето, а стените - вековните буки. Изправени тук ние усещаме, че е време за памет, а не за тържествени слова, подчерта Росен Желязков.



Трябва да помним събранието на „ Оборище “ освен на този ден, тъй като делегатите, които идват тук с доверието и заръката на революционните комитети, вземат едно от най-тежките решения – за оповестяване на въстание, съобщи той. Тази памет е част от нашата същина и от нашето образование и ние сме длъжни да я пазим, тъй като всеки е жив, до момента в който бъде помнен, добави ръководителят на Народното събрание.

Росен Желязков означи, че народните представители не са просто избраници, а би трябвало да носят отговорност и да извършват заръките на тези, които са ги проводили на виновното място. Апостолите и делегатите, които Захари Стоянов назовава „ ангели “, идват тук с ясната задача на революционните комитети да създадат нужното дело за свободата на народа, водени от обич към отечеството, съобщи той. Тази обич би трябвало да ни сплотява, тъй като отговорността ни е голяма към отечеството и към народа, добави ръководителят на Народното събрание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР