Джуниър Ачийвмънт България и NN България наградиха победителите в седмото

...
Джуниър Ачийвмънт България и NN България наградиха победителите в седмото
Коментари Харесай

Ученици създават социални иновации

Джуниър Ачийвмънт България и NN България наградиха спечелилите в седмото издание на интернационалното съревнование „ Социални нововъведения " (Social Innovation Relay). Победители тази година са концепциите на три училищен екипа: системата за реакция при незабавен медицински случай, обществена мрежа за хора, борещи се с наднормено тегло, и затворена самоподдържаща се екосистема за паркови зони.

На специфична гала, която се организира в офис на NN в София, екипите получиха награди и поздравления от мениджмънта на компанията, сътрудник на JA България в провеждането на интернационалното съревнование за трета поредна година.

Ежегодно в „ Социални нововъведения " се включват близо 1 000 възпитаници от цялата страна, разпределени в към 250 тима. В първия стадий на надпреварата учениците създават концепция за обществен бизнес, който е ориентиран към разрешаването на съответен проблем в обществото. Едва 16 тима се класират до втория кръг, в който получават опция да работят с наставник от NN, който ги поддържа в задачата да задълбочат и разработят в допълнение своята концепция. Половината от участниците се класират до третия кръг - народен край, в който пазят концепцията си, като я презентират пред жури.

„ На световно равнище NN Group поддържа самодейността „ Социални нововъведения " финансово, а NN България способства за протичането й посредством присъединяване на чиновници на компанията на непринуден принцип. През 2017 година в надпреварата се включиха 13 ментори и членове на журито от NN и помогнаха на младежи от горните класове на учебни заведения от цялата страна да развият предприемаческите си хрумвания. Трансформирайки концепциите си в осъществими бизнес инициативи, учениците мислят и работят за основаване на по-добра обществена среда и по-високо качество на живот в България. ", показа Николай Стойков, основен изпълнителен шеф на NN България.

Победителите и концепциите

На първо място журито от NN България класира тим Lucratives от ПГИУ „ Елиас Канети ", Русе, с участници Ема Хасанова, Петър Христакиев, Селин Исметова, Серджио Авакян и началник Румяна Цанева.

Социалната иновация, препоръчана от екип Lucratives: в опит да решат казуса с огромния брой съдбовни случаи при хора, които не са получили здравна помощ в точния момент, учениците оферират създаването на стратегия Alleviation, състояща се от три съществени съставния елемент: VitBrace - гривна, следяща четири витални човешки индикатори, LitDrone - дрон-аптечка, оборудван за незабавни случаи, и приложението CareApp, което обслужва цялата система. Ето какво споделиха разчувстваните спечелили: „ Нашата обществена иновация е точно в системата за бързо реагиране, има към този момент прототипи и настоящи дронове, специфични гривни, които да подкрепят работата на екипите, само че това, което ние предлагаме е обща система, която ще избавя животи. Горди сме и сме признателни за поддръжката на нашия наставник Кристина Ламбева от NN, която работи с нас по концепцията. "

На второ място се класираха Creative Multiverse от ЕГ „ Акад. Людмил Стоянов ", Благоевград, с участници Асен Георгиев, Георги Мутафчиев и началник Милка Комитова.

Социалната иновация: Уеб приложение, вид обществена мрежа, което свързва хора, страдащи от наднормено тегло. Идеята на приложението е хората, споделящи този проблем, дружно да провеждат и реализират тренировки и други действия, свързани с воденето на здравословен живот, без да се тормозят от своята осанка. Услугата може да бъде допълнена от образуване на специфични събития.

Третото място и аплодисментите на журито отидоха при екип 4SE от 23 СУ „ Фредерик Жолио Кюри ", София, с участници Денис Павлов, Вержиния Иванова, Веселина Миткова, Димитър Андонов и началник Албена Костова.

Социалната иновация: Изграждане на затворена и устойчива екосистема за паркови зони, наречена СМАРТ. Основната цел на концепцията е създаване на затворен цикъл по поддържането на парковите пространства чрез използване правилата на кръговата стопанска система и реализиране на обществен, екологичен и стопански резултат.

Финалистите от трите тима бяха наградени от основния изпълнителен шеф на NN България, господин Николай Стойков и от изпълнителния шеф на Джуниър Ачийвмънт България, госпожа Милена Стойчева. Двамата поздравиха спечелилите за новаторските хрумвания и триумфа на тимовете им.

„ Предприемчивостта е най-полезната съставна част в опита да се решат обществени проблеми, по тази причина и във всяка наша стратегия и самодейност работим за насърчаване на компетентностите деятелност и разпоредителност. Те, дружно с възпитаването на пазарна логичност, основана на добра финансова просветеност, са основните фактори за създаване на водачите на утрешния ден ", показа Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР