Джулия Манка пътува до Пианоза, бивш италиански затворнически остров, в

...
Джулия Манка пътува до Пианоза, бивш италиански затворнически остров, в
Коментари Харесай

Тя е мениджър на хотел и е единствената жена, живееща на остров само с престъпници

Джулия Манка пътува до Пианоза, някогашен италиански затворнически остров, в далечната 2011 година. Тя очаква с неспокойствие релаксираща слънчева отмора преди да се върне вкъщи. Но 12 години, откакто се настанява в крайбрежния хотел " Милена “, обслужващ се от следени затворници на изпитателен период, Манка остава на острова. Мястото е известно като " Алкатраз “ на Тиренско море. Днес Джулия е единствената жена, живееща в призрачното село Пианоза.

Манка работи като шеф на хотела. Смелата дама също по този начин е началник на програмата за рехабилитация на острова, която има задача да оказва помощ на уязвимите хора като пандизчиите, които се връщат в обществото.

" Останах една седмица в хотела и не желаех да си потеглям “, споделя Джулия Манка пред CNN, представена от bTV.

Някога именуван Дяволския остров, Пианоза е ситуиран сред Корсика и континента. В момента това място е блажено леговище, обичано поради красивите си плажове и тучна зелена растителност. Манка е един от единствено двама непрекъснати поданици на острова. Тя живее и работи дружно с надзирател в пандиза, както и с 10 наказани мъже, които работят като готвачи, градинари, сервитьори, чистачи на плажа и миячи в хотел " Милена “, единственото място за настаняване на острова. 

Заобиколен от борови дървета, хотелът разполага с стенописи на тавана и 11 стаи с дървени мебели и невероятна панорама към морето, както и огромен вътрешен двор, където пандизчиите сервират питиета на гостите в ресторанта и бара. Манка се съгласява да поеме поста, когато тогавашния шеф я уведомява, че хотелът е в затруднено финансово положение и е застрашено от затваряне.

Ако това се случи, арестуваните ще би трябвало да бъдат върнати назад в пандиза, поставяйки бърз завършек на времето им на Пианоза. Манка, която е израснала в Тоскана, взема решение да остане и да поеме поста управител на хотел. Тя споделя, че в началото е работила гратис, употребявайки управническите си умения, с цел да помогне за обезпечаването на бъдещето на хотела.

Само за няколко години тя съумява доста да промени нещата и хотел " Милена " се трансформира в известно място за сватби и рождени дни, като гостите, частично привлечени от нетрадиционния личен състав на хотела, се стичат тук. Затворът в Пианоза е ситуиран покрай " Горгона “, различен италиански остров-затвор, Пианоза е основан през 1700 година, с цел да държи нарушители, бандити и революционери. 

Островът служи като база за затвор с оптималната сигурност до 1998 година, когато пандизът е закрит. Неговите малко поданици напущат и Пианоза е изоставена в продължение на доста години. Посетителите не бяха позволени на острова до относително неотдавна, а тези, които го посещават, могат да дойдат единствено като част от проведена обиколка с лодка, която би трябвало да бъде резервирана посредством съответни туроператори.

За да бъдат признати в рехабилитационната стратегия на хотел " Милена “, претендентите би трябвало към този момент да са излежали най-малко една трета от присъдата си в пандиза и да са минали серия от строги психически и обществени проби за оценка.През последните 12 години Манка се е занимавала с към 100 извършители на пробация за голям брой закононарушения, в това число ликвидиране.

Въпреки че отбелязва, че доста от пандизчиите са осъдени за доста повече от " кражба на маргаритки “, Манка постоянно се е чувствала удобно на острова и го счита за нещо като несъмнено пристанище. Тя също по този начин е мощно уверена, че на някогашните нарушители би трябвало да се даде късмет да допринесат за обществото, вместо да прекарват повече време зад решетките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР