Джулиан Асандж е бил следен от американските разузнавателни служби чрез

...
Джулиан Асандж е бил следен от американските разузнавателни служби чрез
Коментари Харесай

ЦРУ е следило Джулиан Асандж в посолството на Еквадор

Джулиан Асандж е бил наблюдаван от американските разследващи служби посредством испанската охранителна компания, която е виновна за отбраната на посолството в Еквадор.
Според документи, събрани от ежедневника El Pais, Дейвид Моралес, притежателят на компанията Undercover Global S. L., е предавал аудио и видеозаписи от срещите на създателя на " Уикилийкс " с неговите юристи и сътрудници.
Заради дейностите им, против Моралес и неговата компания е стартирано следствие, пишат от организация " Фокус ".
То е разпоредено от арбитър Жозе де ла Мата и е почнало седмици, откакто изданието е показало видеоклиповете, аудиоматериали и отчети, които потвърждават, че компанията е шпионирала Асандж.
Самият той също е подал тъжба против Моралес и ръководената от него компания, които са уличени в осъществяването на хипотетични закононарушения против неприкосновеността на персоналния живот и против секретността на връзките сред юрист и клиент, заграбване, рушвет и пране на пари. Директорът на UC Global SL не отговори на позвъняванията от вестника, с цел да показа своята версия на събитията.
Моралес, някогашен боен (бил е назначен в Отдела за специфични операции) и създател на UC Global SL, устно и документално, е декларирал на няколко от своите чиновници, че макар че е бил нает от държавното управление на някогашния президент на Еквадор Рафаел Кореа, е работил също „ за американците “, на които сякаш е докладвал документи, видеоклипове и аудиоматериали от срещите в посолството. „ Играем в друга лига. Това е първа дивизия “, са думите, изречени от него на най-близките му сътрудници в Лас Вегас, където открива първите си контакти с Централно разузнавателно управление на САЩ.
Въпреки че испанската компания, основана в Херес де ла Фронтера, е наета от разследващата работа на Еквадор, Моралес неведнъж е претендирал от чиновниците си да запазят връзките си с американското разузнаване в загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР