Джудистите ни завършиха на седмо място в класирането по медали

...
Джудистите ни завършиха на седмо място в класирането по медали
Коментари Харесай

Джудистите ни са 7-и в Европа с 2 медала

Джудистите ни приключиха на седмо място в класирането по медали на европейското състезание за мъже и дами до 23 година в Сараево, Босна и Херцеговина.
Марк Христов (73) победи с купата, Георги Граматиков (81) взе бронз, а Лидия Брънчева (70) приключи пета.
Лидер е Франция с 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала, пред Турция - 2, 2, 1, Грузия - 2, 0, 1. Медали взеха 21 страни от участвалите 40.
Марк Христов записа най-успешната си година, откакто завладя върха при младежите, а преди този момент взе евробронз на шампионата за мъже в София.
" На последните шампионати все губех в ранната фаза на надпреварите, само че в този момент се бях мобилизирал. На финала излязох против Жоан Бенжамен Габа (Фр), от който изгубих на парижкия шампионат от Големия шлем. Знаех какво да чакам, бях си научил урока и се веселя, че съумях да взема реванш ", съобщи Христов.> Георги Граматиков заслужи първи орден в Европа след 2 години лекуване
В решителната битка за златото състезателят на Шун джудо надделя с ипон в продължението французина, а преди този момент реализира още 4 победи. Неизменно до него край тепиха беше татко му Красимир Христов, треньор в националния ни тим.
Георги Граматиков също е удовлетворен от бронза, извоюван след 2-годишно лекуване от травма. " Първенството беше много мощно, имаше доста призьори от шампионати за Големия шлем и Гран при, по тази причина се веселя, че съумях да взема оценката в такава сериозна конкуренция. Това е орден, който завоювах след тежка контузия, лишила ми 2-годишно възобновяване. Излязох доста квалифициран и оптимално мобилизиран. А в най-важната среща нямах никакви настройки или непотребни мисли, които да ме обременяват. Просто демонстрирах това, на което съм кадърен ", съобщи Граматиков, играч на Локомотив Сф.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР