Джосеп Гуардиола е обърнал поглед към португалския пазар в стремежа

...
Джосеп Гуардиола е обърнал поглед към португалския пазар в стремежа
Коментари Харесай

Ман Сити изпреварва Юнайтед за звездно португалско дуо

Джосеп Гуардиола е обърнал взор към португалския пазар в устрема си да откри качествени попълнения за халфовата линия на Манчестър Сити. " Гражданите " са покрай привличането на звездата на Спортинг (Лисабон) Бруно Фернандеш, а също така ще се опитат да изпреварят " алените дяволи " и за подписа на сензацията от Бенфика Жоао Феликс.

Преговорите за Фернандеш са пред завършване. Според " O Jogo " португалският национал ще коства на Ман Сити 35 млн. евро. Арсенал, Челси, Тотнъм, Милан и Атлетико Мадрид също демонстрират интерес към 24-годишния нападателен халф, само че наподобява, че той към този момент е направил своя избор в интерес на британския първенец.
Спортинг купи Бруно Фернандеш от Сампдория през 2017 година за малко под 10 млн. евро. Оттогава той е най-хубавият футболист на " зелено-белите ". През сегашния сезон халфът има 30 мача и 16 гола в португалското състезание. Договорът му със Спортинг е до 2023 година.

Едва на 19, Жоао Феликс е следващото украшение, което потегля за огромния футбол от Бенфика. 19-годишният бързак е мечтан от съвсем всички европейски грандове. С 18 гола и 11 асистенции в 40 мача, той направи по този начин, че цената му към този момент е над 100 млн. евро.

Вестник " Record " написа, че спортният шеф на Ман Сити Чики Бегиристайн е провел среща с родителите на Жоао Феликс, че " жителите " са точният клуб, в който синът им ще продължи да прогресира.

В същото време, в Англия се появиха информации, че Сити може да се раздели с Льорой Сане и Габриел Жезус. Премиър лийг 37 кръг, събота 4 май  Манчестър Сити 17:00предстои  Лестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР