ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (AP) — Карибските лидери заявиха късно в сряда,

...
ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (AP) — Карибските лидери заявиха късно в сряда,
Коментари Харесай

Карибските лидери казват, че министър-председателят на Хаити се съгласява да проведе дългоочаквани избори до средата на 2025 г.

ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (AP) — Карибските водачи обявиха късно в сряда, че изпадналият в усложнение министър-председател на Хаити Ариел Хенри се е съгласил да организира общи избори доникъде -2025 година, когато интернационалната общественост упорства да събере пари за задгранични въоръжени сили за битка с насилието на банди там.

Членовете на районния търговски блок Caricom направиха изказване в края на четиридневната среща на върха в Гвиана, в което се споделя Хенри се съгласи, че е належащо да се проведат избори и да се работи с опозицията и групите на гражданското общество за постигането на тази цел.

В изказването се споделя, че всички заинтригувани страни в хаитянското общество, в това число Хенри, ще би трябвало да създадат отстъпки, с цел да разрешат за избори и възобновяване на демокрацията в една бедна страна, която няма определени чиновници на власт.

„ Ръководителите на Caricom показаха дълбоката си угриженост по отношение на продължаващото утежняване на сигурността, филантропичната и полит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР