Джордж Ръсел и Люис Хамилтън донесоха двойна победа на Мерцедес

...
Джордж Ръсел и Люис Хамилтън донесоха двойна победа на Мерцедес
Коментари Харесай

В Мерцедес се съмняват, че ще могат да повторят успеха от Бразилия в Абу Даби

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън донесоха двойна победа на Мерцедес по време на Гран При на Сао Пауло предходната седмица. За „ Сребърните стрели “ това бе първи успех в хода на сезон 2022, като той пристигна в предпоследния старт за годината.

В основания в Бракли екип обаче не чакат да са толкоз мощни, колкото бяха в Бразилия и в Мексико преди този момент, по време на Гран При на Абу Даби този уикенд. 
 Хърбърт: С Ръсел стартира нова епоха за Мерцедес Хърбърт: С Ръсел стартира нова епоха за Мерцедес
„ Не чакаме да сме конкурентни в Абу Даби, най-много поради характерностите на пистата. Но с оглед изненадите, които W13 ни сервира през тази година ще би трябвало да изчакаме, с цел да разберем “, съобщи ръководителят на Мерцедес Тото Волф.

„ Все още имаме късмет за второто място при конструкторите, разликата ни с Ферари е най-малката от началото на сезона (19 точки). Надявам се да запазим тази позитивна траектория, с цел да приключим годината мощно.

„ Първата ни победа беше резултат от доста свършена работа, отдадеността и решителността на всички в тима. Нашият тим в никакъв случай не спря да има вяра и да натиска “, сподели още австриецът.

В предишното пистата „ Яс Марина “ е била една от по-силните за Мерцедес. „ Сребърните стрели “ имат цели 6 победи в последните 8 издания на Гран При на Абу Даби. През последните две години обаче успеха на „ Яс Марина “ бе за Макс Верстапен, който през 2020 господства в целия уикенда, а преди 12 месеца се възползва от късния рестарт, с цел да завоюва освен съревнование, само че и международната купа. Преди това да се случи Хамилтън се бе запътил към своята 104-та победа във Формула 1 и по-важното, 8-та си купа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР