Джордан Матър е американски фотограф, който добива широка популярност, благодарение

...
Джордан Матър е американски фотограф, който добива широка популярност, благодарение
Коментари Харесай

Фотографът с най-откачените снимки

Джордан Матър е американски фотограф, който добива необятна известност, с помощта на страхотните си " екшън " фотоси и видеоклипове на разнообразни известни танцьори и спортисти.

Казва, че в никакъв случай не е възнамерявал да бъде професионален фотограф. Всъщност играта на бейзбол заема първите две десетилетия от живота му, описват от Bright Side. След колежа преходът към актьорството наподобява като най-очевидният избор за него.

" В края на краищата, и двете са мощно конкурентни и неотложно удовлетворяващи кариери, основани на показване ", споделя Матър.

Но от къде идва пристрастеността му към фотографията? Всъщност дядо му Хърбърт Матър е извънредно сполучлив фотограф с планове, поръчани от президента Кенеди, Vogue, National Geographic и Harper " s Bazaar. Джордан в действителност прекарва огромна част от детството си в неговата тъмна стая в промиване на фотоси.

Така че да бъде към камера несъмнено е в кръвта му. Въпреки това Джордан Матър някак си не демонстрира необикновен интерес към фотоапарата. Един ден обаче попада на галерия на фоторепортера Анри Картие-Бресон и отношението му към фотографията стартира да се трансформира. Поражда се желанието му да улавя същността на индивида и да споделя неговата история посредством фотоси. Скоро това се трансформира в занимание, а след това и в пристрастеност.

" Никога не съм си мислил обаче, че това ще се трансформира в кариера ". И все пак се трансформира тъкмо в такава. И то доста сполучлива.

От 2009 година насам създателят основава фотографии, в които пространството на такива мегаполиси като Ню Йорк и Неапол се трансформира в театрална площадка за професионални танцьори. Събира ги в книгата Book Dancers, която за малко се трансформира в бестселър в Съединени американски щати.

" Какво става с ентусиазма и способността да бъдем напълно " тук и в този момент "? Защо моментите на чиста пристрастеност в всекидневието толкоз постоянно се заменят с цинизъм, досада и равнодушие? " - такива въпроси си задава фотографът, започвайки своя план, задачата на който е да разкрие в нас вътрешния танцьор, щастлив, прочувствен и смел.

През 2016 година Джордан Матър показва даже още по-смел план в книгата си Dancers After Dark. Матър снима над 300 танцьори на 400 места в седем страни - от Англия през Франция, Германия, Швеция, Нидерландия чак до Съединени американски щати и Канада.

" Няма никаква причина тези превъзходни реализатори да се съгласят да вземат участие непринудено в този план. Често беше доста студено, късно през нощта, рисково, нелегално, изморително и, несъмнено, те бяха голи. И все пак те споделяха " да ". Защо? Защото споделят кредото ми, че в случай че направиш скок, ориста ще те хване. Танцуващите в нощта означават този оптимизъм ", споделя Матър.

Истинско наслаждение е човек да следва профилите му в обществените мрежи. Те изобилстват от толкоз доста красиви, изобретателни, забавни и занимателни фрагменти, които фотографът съумява да снима, правейки невъзможното да наподобява допустимо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР