Джон, Пол, Джордж и Ринго. Удивителната четворка“ от Ливърпул, най-успешната

...
Джон, Пол, Джордж и Ринго. Удивителната четворка“ от Ливърпул, най-успешната
Коментари Харесай

Сега и преди. Бийтълс напомниха, че ще са тук завинаги

Джон, Пол, Джордж и Ринго. „ Удивителната четворка “ от Ливърпул, най-успешната група за всички времена с над 600 милиона продадени албума. Десетилетия, откакто към този момент не творят дружно, музикантите се завърнаха с нова ария. Бийтълс са героите в рубриката Човек на деня на Свободна Европа.

" Бийтълс " разгласява нов запис. Той е изработен от сър Пол Маккартни и сър Ринго Стар благодарение на остарели записи на към този момент починалите Джон Ленън и Джордж Харисън .

Песента, която носи името Now And Then ( " Сега и преди " ), датира от края на 70-те. Демото е записано от Джон Ленън в Ню Йорк , където по-късно е и погубен.

Години след гибелта му вдовицата на Ленън Йоко Оно дава остарели записи, включващ Now and Then, на останалите членове на Beatles. По-късно те прибавят свои лични елементи към него.

Тогава обаче софтуерните ограничавания са спънка пред това вокалите и пианото на Ленън да могат да бъдат отделени, с цел да се получи явен микс, нужен за довеждане докрай на песента.

Идеята да се възроди мелодията се появява след документалната поредност на Питър Джаксън от 2021 година. В нея благодарение на изкуствен интелект се изолират принадлежности и вокали от остарели записи. Същата технология е приложена и за Now And Then, която по-късно е приключена от Маккартни и Стар.

" Това беше най-близкото, до това да е още веднъж в стаята, тъй че беше доста прочувствено за всички ", сподели Стар, говорейки за Ленън. " Сякаш Джон беше там. "

" Бийтълс " е еволюиралата версия на основаната от Ленън група The Quarrymen . След един техен концерт Ленън се среща с Маккартни.

Няколко месеца по-късно Пол среща Джон с 15-годишния Джордж Харисън . По-възрастният с 3 години Ленън в началото е срещу, само че по-късно се впечатлява от уменията на Харисън и му разрешава да се причисли към групата.

През 1960 година вземат решение да сменят името на групата и избират измисленото от Ленън име – The Beatles в символ на поклонение пред The Crickets на Бъди Холи.

Малко по-късно истинският барабанист на групата Пийт Бест е уволнен и заменен с Ринго Стар . Така се събират " Бийтълс ", които съумяват да покорят музикалния свят вечно.

Следват годините на Бийтълманията , на дългите турнета и пробните записи, които поставят основите на доста нови жанрове като метъл ( Helter Skelter ) и психеделичен рок ( Lucy In The Sky With Diamonds ).

Макар и да са дружно единствено 10 години, " Бийтълс " трансформират визиите за това какво е музика и какво може да се реализира в студиото.

В разследване на креативен различия, засегнати егота и безчет доста разногласия, " Бийтълс " се разпадат. Не е ясно каква е точната причина, довела до това, само че не е неочакван процес на събитията. След раздялата всеки от Четворката записва солови албуми и продължава креативния си път.

На 8 декември 1980 година Джон Ленън е погубен в Ню Йорк. През 90-те останалите бийтълси се събират и работят по незавършени демота на Ленън. Така се появяват песните Free As A Bird и Real Love . Има и още един демо запис – Now And Then, по който стартират работа, само че поради неприятното качество и нежеланието на Харисън го оставят.

Въпреки това, направените през 90-те от Харисън записи оцеляват и дружно с новата музика на Маккартни и Стар, и мастерирания глас на Ленън се появява последната ария на именитата група.

" Това беше гласът на Джон, кристално чист. Много прочувствено е. И всички ние свирим на него, това е същински запис на " Бийтълс ". През 2023 година да продължаваме да работим върху музиката на " Бийтълс " и да пускаме нова ария, която публиката не е чувала, мисля, че е вълнуващо ", показа Маккартни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР