Джон Болтън, бившият съветник по национална сигурност на президента Доналд

...
Джон Болтън, бившият съветник по национална сигурност на президента Доналд
Коментари Харесай

Джон Болтън, бившият съветник на Тръмп, призна, че е планирал преврати в чужбина

Джон Болтън, някогашният консултант по национална сигурност на президента Доналд Тръмп, призна, че е взел участие в планирането на преврати в непознати страни.

Болтън направи зашеметяващото разобличаване по време на изявление с водещия на CNN Джейк Тапър, до момента в който обсъждаше нападението на 6 януари 2021 година против постройката на Капитолия на Съединени американски щати от поддръжници на Тръмп. Той означи, че е неправилно да се твърди, че на тази дата Тръмп е провел " деликатно плануван държавен прелом против Конституцията ".

В своето изявление Болтън съобщи, че персонално Тръмп " не слуша никого другиго ", като добави, че " нищо от това, което Доналд Тръмп направи след изборите по отношение на лъжата за изборните измами, не е защитимо ".

" Грешка е също по този начин, както споделиха някои хора, в това число в комисията, коментаторите, че по някакъв метод това е бил деликатно плануван държавен прелом, ориентиран против Конституцията. Доналд Тръмп не постъпва по този начин ", сподели той, визирайки специфичната комисия на Камарата на представителите, която проверява събитията от 6 януари.

" Трябва да разберете естеството на това, което е казусът на Доналд Тръмп. Той е - в случай че употребявам метафора от " Междузвездни войни ", разстройване в Силата и това не е офанзива против нашата народна власт. Това е Доналд Тръмп, който се грижи за Доналд Тръмп. Това е събитие, което се случва един път в живота ", продължи Болтън.

Тапър обаче отвърна на удара, като съобщи, че не е склонен.

" Не е нужно човек да е талантлив, с цел да се опита да извърши прелом ", сподели той.

" Не съм склонен с това ", отговори Болтън. " Като човек, който е помагал за планирането на държавни преврати, не тук, а на други места, мога да кажа, че това изисква доста работа. И това не е нещото, което той направи. "

" Той просто се препъваше от една концепция в друга. В последна сметка той в действителност предизвика бунтовниците против Капитолия. В това няма подозрение. Но не с цел да смъкна Конституцията, а с цел да завоюва повече време, с цел да хвърли назад въпроса на щатите, които да се опитат да го преработят. И в случай че не вярвате в това, ще реагирате прекомерно остро и мисля, че това е действителен риск за комисията ", добави Болтън.

По-нататък в изявлението си той уточни Венецуела като образец за опит за прелом и сподели: " В книгата си пиша за (преврата във) Венецуела и той се оказа несполучлив ".

На 6 януари 2021 година, когато Конгресът се събра, с цел да удостовери гласовете на Избирателната гилдия на тогавашния президент Джо Байдън, навалица от поддръжници на Тръмп нахлу в постройката на Капитолия.

В резултат на последвалите конфликти починаха няколко души. Двама чиновници на правоприлагащите органи лишиха живота си вследствие на нахлуването. Тръмп беше упрекнат в подстрекателство към смъртоносно принуждение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР