Джоан Роулинг - добрата фея, която даде на света Хари

...
Джоан Роулинг - добрата фея, която даде на света Хари
Коментари Харесай

Вълшебните мисли на Джоан Роулинг, които винаги ще ни вдъхновяват

Джоан Роулинг - положителната самодива, която даде на света " Хари Потър " и целия му магически свят, който не стопира да ни вълнува, днес навършва 58 години! 

Роулинг е родена на 31 юли 1965 година в Йате, Англия в фамилията на Питър Роулинг - инженер в " Ролс Ройс ", и Ан Роулинг - теоретичен механик. Детството ѝ не било прелестно. Семейството не било заможно - майка ѝ страдала от множествена склероза, а с татко си даже не разговаряла. 



Следва и не по-лек живот, в който Джоан безусловно се бори за оцеляването си. Запознава се с Хорхе Арантес, с който се женят и имат щерка - Джесика, която е родена пред 93-та. В края на същата година се развеждат, тъй като Хорхе я малтретирал, тя взима бебето и се местят в Единбург, Шотландия.

 джоан роулинг Getty/Gulliver



7 години след завършването си, Роулинг се е мислела за неуспех. Бракът ѝ не бил сполучлив, била без никакви пари, а от горната страна на всичко имала и малко дете, за което да се грижи. Тогава е диагностицирана с клинична меланхолия и податливост за самоубийство.

Въпреки всички неволи, концепцията за " Хари Потър " е била в галвата ѝ през всички тези години и тя е пишела фрагменти от книгата.
 20 години след премиерата: по какъв начин се трансформираха актьорите от филмите за „ Хари Потър “  20 години след премиерата: по какъв начин се трансформираха актьорите от филмите за „ Хари Потър “  20 години след премиерата: по какъв начин се трансформираха актьорите от филмите за „ Хари Потър “  20 години след премиерата: по какъв начин се трансформираха актьорите от филмите за „ Хари Потър “
Тя е образец за това по какъв начин можеш да бъдеш на дъното и да успееш освен да изплуваш, а да полетиш високо в небесата. Тя е образец за това, че геният е свято нещо, което може да те изведе от най-тъмните кътчета, в които си попаднал.

Роулинг е натрупала милиардно положение посредством писане, само че по-важното е, че славата я е направила още по-земна и същинска. Авторката признава, че в никакъв случай няма да не помни от кое място е тръгнала.
 25 вдъхновяващи урока от героите от „ Хари Потър “  25 вдъхновяващи урока от героите от „ Хари Потър “  25 вдъхновяващи урока от героите от „ Хари Потър “  25 вдъхновяващи урока от героите от „ Хари Потър “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР