Джо и Джил Байдън посрещнаха съпругата на Володимир Зеленски в

...
Джо и Джил Байдън посрещнаха съпругата на Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Джо и Джил Байдън посрещнаха съпругата на Володимир Зеленски в Белия дом

Джо и Джил Байдън посрещнаха брачната половинка на Володимир Зеленски в Белия дом. 

Президентът на Съединени американски щати връи букет на Олена Зеленска, откакто тя дойде на посещаване преди плануваното за през днешния ден нейно изявление пред Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленска, брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски, прегърна Джил Байдън и получи букета от президента, който посрещна кортежа ѝ пред Белия дом. След това двете първи дами и делегациите от двете страни организираха среща в Синята стая в Белия дом. Джил Байдън към този момент се е срещала със Зеленска, по време на своя изненадваща аудиенция в Украйна, където посети учебно заведение, в което се бяха подслонили украински бежанци.

" Когато се върнах, едно от нещата, които споделих, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш без да усещаш тъгата и болката на хората ", сподели Джил Байдън при започване на тяхната среща. Тя добави, че е разискала с екипа си по какъв начин може да се помогне за обезпечаване на лекуване на психологичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Зеленски сподели, че чака " обилни резултати " от срещите на брачната половинка му във Вашингтон. Нейните задания са да увеличи поддръжката за Украйна в Съединени американски щати, да завоюва спомагателна поддръжка за " отбрана на народа от съветския гнет " и да ускори филантропичната помощ, сподели той във вечерното си видеообръщение. Той съобщи, че изявлението пред Конгреса ще е значимо и добави, че " мощно " има вяра, че то " ще бъде чуто от хората, които дават отговор за вземането на решенията във Съединени американски щати ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР