Джо Байдън, който е най-възрастният президент на САЩ ще продължи

...
Джо Байдън, който е най-възрастният президент на САЩ ще продължи
Коментари Харесай

Байдън: Справям се добре със заразата, ще продължа да изпълнявам задълженията си

Джо Байдън, който е най-възрастният президент на Съединени американски щати ще продължи да работи, въпреки и в изолираност, откакто се оказа инфектиран с Ковид-19, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на Белия дом.

Седемдесет и девет годишният президент има леки признаци, които включват хрема, отмалялост и спорадична суха кашлица. Те са се появили в сряда, съобщи лекарят на Белият дом Кевин О'Конър и добави, че сега Байдън приема антивирусния медикамент " Паксловид ".

Байдън има сложени две първични дози от имунизацията против ковид и две бустерни дози. Днес той съобщи във видео, оповестено в акаунта му в " Туитър ", че се оправя добре със болестта. В клипа, чиято дълготрайност е 21 секунди, той сподели още, че прави доста работа и че ще продължи да извършва отговорностите си.

На фотография, качена в обществената медия, се вижда по какъв начин Байдън се усмихва, до момента в който седи на бюро с документи, облечен със сако.

Координаторът за реагиране на Ковид-19 в Белия дом, доктор Ашиш Джа сподели, че равнището на О2 в кръвта на Байдън е в нормата, че той ще се изолира за пет дни и че още веднъж ще посещава обществени места, откакто получи отрицателен резултат от теста за вируса.

Байдън се разболя в миг, в който държавното управление му се бори с увеличаващата се инфлация, усложненията в световните вериги за доставки, всеобщите стрелби и съветската инвазия в Украйна.

Здравословното му положение наложи анулацията на негово пътешестване до Пенсилвания, където той възнамеряваше да показа проекта си да изиска от Конгреса 37 милиарда $ за стратегии за предварителна защита на престъпността.

Белият дом даде извънредно подробен доклад на утринните действия на президента, които включат серия от телефонни диалози с политически съдружници, и добави, че лицата, които са били в непосредствен контакт с Байдън, са били осведомени за болестта му.

Вицепрезидентката Камала Харис се е срещнала с Байдън във вторник, съобщи представител на Белия дом. Ръководителят на екипа на американския президент Рон Клайн сподели пред американската телевизия Ем Ес Ен Би Си, че е е бил в контакт с Байдън, само че до момента никое от контактните на президента лица не е получило позитивен резултат от теста за ковид.

Днес китайският президент Си Цзинпин пожела на американския си сътрудник бързо излекуване, заяви китайската държавна телевизия Си Си Ти Ви.

Байдън влиза в листата със международните водачи, които се заразиха с ковид от 2020 година насам, когато избухна пандемията.

Месец преди да загуби президентските избори през 2020 година, Доналд Тръмп се разболя от вируса. Той, брачната половинка му Мелания и част от личния състав на Белия дом се заразиха по време на събитие през септември 2020 година, на което Тръмп разгласи номинирането на Ейми Кони Барет за арбитър във Върховния съд.

По това време Тръмп беше на 74-годишна възраст и на 2 октомври 2020 година беше приет в болница и подложен на интензивно лекуване във боен център край Вашингтон. Тогава ниските равнища на О2 в кръвта му тормозиха лекарите.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР