Джо Байдън, кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в

...
Джо Байдън, кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в
Коментари Харесай

Байдън води пред Тръмп в Мичиган с почти 120 хиляди гласа

Джо Байдън, претендентът на Демократическата партия в президентските избори в Съединени американски щати, води пред сегашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския с съвсем 120 хиляди гласа при съвсем цялостно броене на гласовете в основния щат Мичиган, съобщи Ройтерс.

След преброяването на 99 % от гласовете в щата, Байдън получава 50,3 % от вота, а Тръмп - 48,1 %. Тази разлика е много по-голяма от преднината на Тръмп в Мичиган през 2016 година, когато той надви с малко над 10 хиляди гласа.

С шестнайсетте електори, които Мичиган изпраща в изборната гилдия за избор на президент, Байдън към този момент наподобява, че си е обезпечил 264 от нужните 270 гласа. Щабът на Тръмп обаче подаде тъжби против преброяването на гласовете в Мичиган, Пенсилвания и Джорджия.



Държавният секретар на Мичиган Джослин Бенсън дефинира правосъдния иск на екипа на Тръмп като "фриволен " и акцентира, че преброяването на гласовете в щата е било "ефикасно, транспарантно, несъмнено и методично ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР