"Джиповете от "Аркад" към МОСВ се оказаха дори 4. Предоставени

...
"Джиповете от "Аркад" към МОСВ се оказаха дори 4. Предоставени
Коментари Харесай

Фирмата строител на Турски поток предоставила 4 джипа на Министерството на околната среда и водите


"Джиповете от "Аркад " към Министерство на околната среда и водите се оказаха даже 4. Предоставени са за прилагане до края на 2022 година с контракти, подписани от Ревизоро, който даже е употребил персонално един от тях ".

Това заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов във Фейсбук.

"Наредих незабавно да бъдат върнати на "Аркад " и следва да желая спомагателни инспекции към разнообразни институции за определяне на спор на ползи, корупция и свързани лица, незабавно щом се завърна от Брюксел ", оповестява министърът.

По-рано през днешния ден стана ясно, че същата компания - "Аркад ", е предоставила за прилагане автомобил на фамилията на пиара на Бойко Борисов - Севделина Арнаудова, която, както Борисов, беше арестувана през вчерашния ден. Това, евентуално несъзнателно, заяви брачният партньор на Арнаудова - Делян Димитров, който е член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз” от 2015 година насам.

След разпоредена от министър Сандов инспекция, той получил следната информация:

"На 10.02.2021 година са подписани 3 контракта сред Аркад и 3-те Дирекции на Национални паркове за даване на право на прилагане на 4 автомобила (3 пикапа Форд, модел Рейнджър и 1 джип Ленд Роувър), като на ДНП "Централен Балкан " са предоставени 2 автомобила, един от тях Ленд Роувър, модел Дискавъри спорт, номер СВ1752РМ, като още същия ден на 10.02.2021 година джипа Ленд Роувър е възложен от ДНП Централен Балкан на НСО за безплатно прилагане, в това число от Емил Димитров. На 20.10.2021 година Директора на ДНП "Централен Балкан " Станимир Маринов разпорежда на чиновник от Министерство на околната среда и водите да одобри от НСО джипа Ленд Роувър, а със заповед от 22.10.2021 година министър Личев разпорежда на чиновник на Министерство на околната среда и водите да одобри от ДНП "Централен Балкан " същия джип, като на същата дата е подписан протокол за предаване от НСО на ДНП "Централен Балкан ". Този джип фактически се оказа сега в Министерство на околната среда и водите, въпреки да не се употребява от никого ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР