Джип с 18 мигранти е катастрофирал в сряда край град

...
Джип с 18 мигранти е катастрофирал в сряда край град
Коментари Харесай

Джип с 18 мигранти е катастрофирал край Болярово след гонка с полицията

Джип с 18 мигранти е аварирал в сряда край град Болярово на пътя Елхово – Бургас, след гонка с полицията. При случая леко са потърпевши жена и дете, жители на Ирак и Сирия. Задържан е водачът на джипа – грузинец. Очаква се публична информация от Гранична полиция

От Спешния център в Ямбол на мястото на случая са изпратени два екипа, които са транспортирали потърпевшите до регионалната болница „ Св. Пантелеймон “. Директорът на болничното заведение доктор Вълчев посочи положението на потърпевшите мигранти.

“Те са настанени в Хирургичното поделение на регионалната болница в Ямбол. Жената е бременна в 4-5 месец. Към тази заран положението и на двамата е устойчиво няма заплаха за живота и здравето им ”, уточни той.

Кметът на община Болярово Христо Христов съобщи, че прекосяването през границата на огромни групи мигранти към този момент е всекидневие:

“Завчера имаше група на разклон Мамарчево. Обади се кметът на селото. Преди един ден имаше група в Камен връх, преди този момент имаше група в региона Воден. ”

Заловените нощес мигранти са отведени в бежанския център в Елхово.

През последните седмици българската полиция задържа няколко буса, които превозваха незаконни емигранти, в това число непознати жители от Източна Европа, правили такава противозаконна активност на територията на страната. При един от последните произшествия чиновник на реда пострада тежко, след дълго преследване  с каналджии.

Заради високият брой произшествия със чиновници на реда основният секретар на Министерство на вътрешните работи подаде оставка, а опозицията изиска отстраняването на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Държавният глава Румен Радев обаче отхвърли да отстранява управителни фигури в служебния кабинет и уточни, че партиите могат да създадат това сами, когато образуват държавно управление.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР