Джинджифилът се използва за лечебни цели от поне 2000 години

...
Джинджифилът се използва за лечебни цели от поне 2000 години
Коментари Харесай

10-те най-важни ползи от джинджифила

Джинджифилът се употребява за лечебни цели от най-малко 2000 години в култури от целия свят. Въпреки азиатския му генезис, той се цени високо в Индия, Средния Изток, Африка, Карибите, даже на Балканите.

Най-широко употребяваната лечебна част на растението е коренището – сходното на корен стъбълце, което пораства подземен. То е богат източник на антиоксиданти, в това число гингероли, шогаоли, зингерони и други.

Ето 10 от най-важните изгоди на лютивата, само че извънредно потребна фалшификация.

1. Джинджифилът понижава равнищата на нездравословния холестерол в организма на индивида и защищава от образуването на тромби и съсиреци.

2. Редовната консумация на джинджифил отстранява токсините в тялото и по тази причина е добре да се пие при хора със затънал метод на живот. Той подтиква кръвообращението, покачва температурата на тялото и зарежда с сила и възприятие за лекост . Освен това, джинджифилът обезпечава отбрана против токсичното въздействие на химикали в околната среда като, да вземем за пример, парабените.

 10-те най-важни изгоди от джинджифила

3. Джинджифилът успокоява стомаха, оказва помощ за отстраняването на газовете от организма и взема решение казуса с подутия стомах . Действа като пребиотик и благоприятства развиването на естествена флора.

4. Чаят от джинджифил успокоява болката в гърлото, облекчава кашлицата и укрепва организма в сезона на настинките . Ето за какво е добре да го консумирате като профилактика на организма.

5. Много хора, страдащи от остеоартрит и ревматичен артрит, изпитват облекчение в ставите след приложимост на джинджифил . Това се дължи на потентни антивъзпалителни съединения, наречени гингероли, които се съдържат в него.

6. Освен в ставите, джинджифилът облекчава и менструалните крампи при дамите . Изследване от 2013 показва, че постоянната консумация на джинджифил (около 3г на ден) понижава болките в мускулите, само че и ги тонизира.

7. Джинджифилът оказва помощ за извеждането на шлаките от организма , които ни пречат да отслабнем. Той благоприятства за обмяна на веществата и освобождение от мазнините . За по-голяма успеваемост е добре лечебната фалшификация да се употребява под разнообразни форми – чай от корена (с добавка лимон), пресни салати, питиета (в комбиниране с мента, лимонен сок и мед) и други Скрабът от джинджифил пък работи удобно за премахване на целулит, защото затопля кожата и усъвършенства кръвообращението.

 10-те най-важни изгоди от джинджифила

8. Многобройни проучвания демонстрират, че джинджифилът има свойства да противодейства на раковите кафези . Той възпира растежа им, изключително когато става дума за рак на дебелото черво и простатата.

9. Малко знае се, че лечебния кореноплоден зарзават укрепва ноктите и спомага растежа им . Съществуват предписания за домакински крем за ръце, чиято съществена съставна част е точно джинджифил.

10. Консумацията на джинджифил забавя процесите на стареене, защото съдържа антиоксиданти . Освен това подтиква производството на мозъчни кафези, усъвършенства познавателните функционалности и паметта.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР