Джими Картър празнува днес 95-ия си рожден ден и така

...
Джими Картър празнува днес 95-ия си рожден ден и така
Коментари Харесай

Джими Картър стана най-дълголетният президент на САЩ

Джими Картър чества през днешния ден 95-ия си рожден ден и по този начин става първият американски президент, достигнал тази възраст, съобщи Асошиейтед прес.

Картър, който е президент на Съединени американски щати от 1977 до 1981 година и живее в дребното градче Плейнс в щата Джорджия, не е възнамерявал никакви обществени тържества за отбелязването на годишнината си.

Трийсет и деветият президент на Съединени американски щати е роден през 1924 година и е израснал във времената на Голямата меланхолия. През последните години той понижи темпото във физическо отношение и неотдавна призна, че има проблеми с ходенето след претърпяна интервенция през май за промяна на тазобедрена става. Той обаче остава деен в присъединяване си в стратегиите на центъра, открит от него и брачната половинка му Розалин Картър след края на президентското му ръководство през 1982 година Все още преподава в неделно учебно заведение в баптистката черква Мараната в Плейнс. Семейство Картър възнамерява по-късно тази седмица да посети Нашвил в щата Тенеси, където ще помогне за построяването на къщи за фондацията " Подслон за човечеството ".

През 2015 година Картър се пребори с раково заболяване след тежка диагноза. Той стана най-дълголетният американски президент в историята, откакто задмина по този индикатор умрелия предходната година Джордж Буш-баща. Розалин Картър, в този момент на 92, е измежду най-дълголетните първи дами на Съединени американски щати. Двамата са женени от 73 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

В последните си обществени изяви някогашният президент звучеше като човек, който към момента се грижи за политическото си завещание. Той подлагаше на критика американските военни разноски и войни, жигосах все по-голямото наличие на парите в политиката в Съединени американски щати и прикани за дейности за битка с рецесията с климата, отбелязва Асошиейтед прес. Особено се гордее с обстоятелството, че при ръководството му Вашингтон не е взел участие в нито един боен спор зад граница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР