Джим Бриденстин - директор на американската Национална администрация по аеронавтика

...
Джим Бриденстин - директор на американската Национална администрация по аеронавтика
Коментари Харесай

НАСА: Скоро може да бъде открит живот на Марс

Джим Бриденстин - шеф на американската Национална администрация по аеронавтика и космос (НАСА) - има вяра, че вероятността да се открият следи от живот на Марс в светлината на последните открития се усилва . Той съобщи, че към момента не са открити доказателства за живота на Марс, написа ТАСС. " Но вероятността за това, продължава да се усилва. Колкото повече търсим, толкоз повече научаваме, че всички детайли, нужни, както имаме вяра, за съществуването на живота са или са били на Марс в предишното ", сподели той.
Бриденстин напомни, че са открити по-ранни доказателства за съществуване на течна вода под повърхността на Червената планета. Освен това учените са стигнали до извода, че на Марс има органични молекули.Ръководителят на НАСА изрази убеденост, че проучванията с инструментите, конфигурирани на галактическия транспортен съд Perseverance, ще съберат повече информация за Марс, както и ще се приготвят за пилотирана експедиция. „ Разбира се, желаеме да съберем почвени проби, с цел да разберем по-добре предишното на Марс, в това число дали е имало живот на него “, добави Брайдстин.
 На Марс към този момент има живот На Марс към този момент има живот
Според съветския космонавт Олег Артемиев на Марс към този момент има живот и той е изпратен от нас – автоматизираните станции и марсоходи, съобщав...
„ Основното нещо, което желаеме да създадем, е да изпратим човек на Марс “, акцентира ръководителят на НАСА. „ Мисля, че най-бързият метод да се направи това е потреблението на Луната “, сподели той. „ Ще отидем на Луната, с цел да стигнем по-късно до Марс “, изясни Бриденстин.Ръководителят на НАСА разясни, че на Луната ще бъде допустимо да се тестват и разработят технологии, които по-късно да бъдат приложени на Марс. Според него това ще разреши да се събере повече информация за това „ по какъв начин да се живее и работи “ при условия, които са доста разнообразни от земните.
" Предимството на луната е, че можете да се върнете от нея след три дни. Ако се случи нещо неприятно, можем да се върнем вкъщи ", съобщи Бриденстин. Той означи, че при експедиция до Марс ще бъде доста по-трудно.През пролетта на 2019 година НАСА разгласи плана за лунната стратегия Artemis, която ще се състои от три стадия. Първият от тях (Артемида 1) планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд " Орион ", конфигуриран на ракетата за галактическа изстрелваща система към и връщането му на Земята. Вторият стадий (Artemis 2) е полет към натурален сателит на Земята с екипаж на борда. В третата фаза на задачата (Artemis 3) НАСА чака да кацне астронавти на Луната през 2024 година и по-късно да ги изпрати на Марс почти в средата на 2030-те. Първият стадий от програмата е плануван за 2021 година, вторият за 2023 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР