Джилиън Андерсън е сексуално и интелектуално атрактивната звезда от иконичния

...
Джилиън Андерсън е сексуално и интелектуално атрактивната звезда от иконичния
Коментари Харесай

Джилиън Андерсън: Приключвам с „Досиетата Х”

Джилиън Андерсън е полово и интелектуално атрактивната звезда от иконичния сериал „ Досиетата Х ” – един от най-успешните тв артикули за последния четвърт век. Научно-фантастичната поредност за срещата на специфичните сътрудници на ФБР Фокс Мълдър (Дейвид Духовни) и Дейна Скъли (Джилиън Андерсън) със света на свръхестественото се завърна с нов 11-и сезон, който върви по FOX и най-вероятно ще бъде финален. След края на фотосите Джилиън Андерсън разгласи, че ще се раздели с облика на Скъли и ще се опита да продължи кариерата си с по-разнообразни екранни провокации. Джилиън Андерсън е родена на 9 август 1968 година в Чикаго, Илинойс, в фамилията на Едуард и Розмари Андерсън.Майка є е компютърен експерт, а татко є е притежател на компания за кино постпродукции. Когато е още бебе родителите є се реалокират в Пуерто Рико, където живеят две години преди да се реалокират в Лондон, Англия. В британската столица татко є учи кинопроизводство вЛондонското учебно заведение за кинопроизводство. Когато е на единадесет години фамилията є се завръща в Съединени американски щати и се остановяват в Гранд Рапидс, Мичиган. Андерсън е носителка на награди „ Еми ”, „ Сатурн ” и „ Златен глобус ”, номинирана е за две награди „ Лорънс Оливие ”, две награди на „ БАФТА ” и осем награди „ Сателит ”.
 джилиън андерсън  джилиън андерсън  джилиън андерсън  джилиън андерсън, дейвид духовни
-Вие на няколко пъти обявихте, че тези нови епизоди на „ Досиетата Х “ ще бъдат Вашата лебедова ария. Или по-скоро – „ лебедовата ария на сътрудник Дейна Скъли “. Как стигнахте до това решение?
-Взех решението още преди да създадем специфичните шест епизода от сезон 10 през 2016-а, само че в последна сметка бях любопитна да схвана какво още мога да дам на сериала и облика в границите на още един по-дълъг и този път заключителен сезон. Онези шест епизода се случиха години откакто завърши истинския сериал и всички от екипа като че ли още веднъж се учихме да вървим, когато се захванахме с десетия сезон. Сега за още веднъж успяхме да реализираме качествено движение и чувството е все едно тичаме. Никога не съм считала, че това ще продължи постоянно. Но след тези шест епизода от сезон 10 напълно не бях уверена, че това е метода, по който желаеме да кажем „ Сбогом “ на шоуто и неговите легиони от правилни и привързани към персонажите фенове. В новия сезон, който в този момент към този момент се върти по малките екрани нещата наподобяват по-завършени и полирани. Сега към този момент чувствам, че е пристигнал подобаващият миг да се разделя с персонажа на сътрудник Скъли. Когато се съгласих да вземам участие бях изцяло наясно, че това ще е последният път, в който обличам облеклата на Дейна.

-На какво се дължи голямото културно въздействие на „ Досиеатата Х “?
– Наистина не знам за какво тъкмо този сериал има толкоз дълготрайно въздействие и към момента вълнува публиката, 25 години след първия епизод. Може би тъй като предлага на публиката някакъв тип комфорт, почитателите на оригинала сигурно се радват, че има нови епизоди. Но не мога да приказвам за новите фенове, които не са осведомени с първите девет сезона. Но старите почитатели в действителност пазят скъпи мемоари за сериала. Постоянно срещам хора, които ми описват по какъв начин са гледали „ Досиетата Х “ с родителите си, какво особено събитите, съпътстващо тяхното всекидневие, е бил сериала.

-Може би Скъли още веднъж ще се появи в някой нов специфичен сезон след, да речем, 10 години пауза?
-Не, не. Това е от мен. Няма повече да се връщам към този облик и този сериал, които ми дадоха толкоз доста. Сериозна съм. Толкова доста почитам всички хора от екипа, които трансфораха поредицата в действителност. Обичам и почитам Дейвид Духовни, който играе Мълдър. Тъжно е да се разделя с всичко това, само че имам вяра, че взимам вярното решение.

-Как „ Досиетата Х “ се отрази на Вашия живот?
– Този сериал упражни грамаден резултат върху мен. По това време бях безработна, на 24 години и постоянно спях на дивана на някой прочут. Да бъда част от нещо толкоз иконично и да изиграя облик с подобен дълъг културен живот и толкоз доста почитатели е повече, в сравнение с можех да си бленувам. Прекрасно е за един реализатор да има опцията да изиграе персонаж с такова въздействие върху публиката. „ Досиетата Х “ промени лицето на малкия екран и възвести новата ера в тази промишленост. Радвам се, че имахме опция за още един сезон. Историята на Мълдър и Скъли ни се струваше незавършена. Това разбиране безспорно се поддържа и от всички тези хора, които са гладни и жадни за мистериите на „ Досиетата Х “ и желаят още веднъж да се потопят в света на необяснимото. На мястото, където „ истината е някъде там “.

-Какви ще бъдат идващите ви професионални стъпки? Да чакаме ли нов сезон на „ Американски богове “?
-Няма да вземам участие допълнително епизоди на „ Американски богове. Браян и Майкъл Грийн също завършиха с тази поредност. Със сигурност имам няколко нови плана на хоризонта, само че още не съм изцяло подготвена да приказвам за тях.

-Вие сте част от акцията „ Time is up “, отдадена против половия тормоз над дами. И Вие бяхте част от протестните дейности по време на премиите „ Златен глобус “. Усеща ли се към този момент резултатът на този нов активизъм?
-За мен церемонията по връчването на премиите „ Златен глобус “ се трансформира в ужасно мощна вечер. Събитието беше прелестно съединено, самодейността получи публичност и поддръжка, промотирахме значими и верни послания. Проблемът не е единствено в нашата промишленост, а в доста други индутрии и в нацията като цяло. Мисля, че хората ще отделят внимание и също ще бъдат съпричастни на акцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР