Джихадистките атаки срещу европейските цели са се удвоили два пъти

...
Джихадистките атаки срещу европейските цели са се удвоили два пъти
Коментари Харесай

Опасността от тероризъм е голяма, предупреди Европол

Джихадистките офанзиви против европейските цели са се удвоили два пъти през предходната година, обявиха от европейската полицейска организация в сряда, предупреждавайки, че заплахата от по-елементарно проведени набези от „ Ислямска страна “ (ИД) ”остава огромна ”, предава БГНЕС.
Миналата година бяха докладвани общо 33 терористични офанзиви на континента и във Англия, като 10 от тях бяха сполучливи. При тях бяха убити 62 души. Останалите проекти бяха предотвратени или несполучливи, уточни Европол в годишен отчет, публикуван в Хага.

Това число се съпоставя с 13-те обявени офанзиви през 2016 година, от които 10 сполучливи, довели до 135 смъртни случая.

Въпреки това " повишаването на броя на джихадските терористични набези през 2017 година е паралелно с намаляването на сложността при подготовката и осъществяването им ", се споделя в отчета на Европол за положението и трендовете в тероризма от 2018 година

Това включваше офанзивата против Уестминстър Бридж в Лондон на 22 март предходната година и сходна офанзива против Лондон Бридж два месеца по-късно, когато атакуващите просто караха транспортни средства против пешеходци и намушваха минувачи, убивайки общо 13 души и ранявайки още 98 души.

Ислямските джихадисти, направили такива офанзиви в Европейски Съюз през 2017 година, са най-вече израсли в Европа ", което значи, че те са били радикализирани в страната на пребиваването им, без да са пътували да се причислят към терористична група в чужбина ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР