Джигит е засечен да шофира с 240 км/ч на пътя

...
Джигит е засечен да шофира с 240 км/ч на пътя
Коментари Харесай

Джигит хвърчи с 240 км/ч по пътя Пловдив-Асеновград

Джигит е засечен да кара с 240 км/ч на пътя Пловдив-Асеновград. Това разкри вътрешният министър Валентин Радев, който инспектира ремонта на пътната права. Според него сходно шофиране е равно на самоубийство. 
„ Много хора не обръщат внимание и аз също като жител преди този момент, само че в този момент се вглеждам в тежките пътнотранспортни катастрофи. Жертвите – да, неприятно е, съболезнования на всички, които губят близки. Ами тези, които са тежкоранени? Те остават без работа или инвалиди. Това някак остава отвън статистиката. Те са повече. Надявам се ще успеем да ги снимаме и с коли, които са цивилни. Имаме такива проекти, да не разгадавам всичко. Снимаме всички, които надвишават скоростта, още веднъж споделям, поради това, че там са най-вече жертвите. Тежките пътнотранспортни катастрофи поради превишена скорост.”, съобщи вътрешният министър.

Той разкри, че служебния му автомобил е бил подминат от джигит с доста висока скорост. Това се е случило на автомагистрала „ Тракия”, когато той пътувал за визитата си в Асеновград през днешния ден.

„ Кажете ми какво да го правим”, попита риторично министърът.



Полицаи в цивилни коли ще дебнат за водачи, движещи се с превишена скорост. Това е една от вероятните ограничения, които министерството на вътрешните работи възнамерява за справяне с войната по пътищата.

Вътрешният министър инспектира ремонта на най-натоварения път след автомагистрала Тракия – този сред Пловдив и Асеновград. По данни на Министерство на вътрешните работи над 400 души са починали по пътищата на страната от началото на тази година. Министерство на вътрешните работи ще бори черната статистика с нова инфраструктура и законодателни промени. По този метод от ведомството се надяват да понижат нарушаванията, а от там и злополуките по пътищата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР