Джеймс Клевърли казва, че Доналд Тръмп е направил „много изненадващи и положителни неща в международните отношения“

...
В интервю за списание The House г-н Клевърли, който е
Коментари Харесай

В интервю за списание The House г-н Клевърли, който е бил външен министър малко повече от година, беше попитан дали Тръмп победата на президентските избори догодина би била добра за международните усилия за Украйна и първоначално той беше резервиран: „САЩ са зряла демокрация. Не би било правилно да коментирам кой те избират за национален лидер. „

След това външният министър беше попитан какво мисли за твърдението на г-н Тръмп, че може да постигне сделка между президентите Володимир Зеленски и Владимир Путин в рамките на 24 часа.

< p>Г-н Клевърли, който никога не се е срещал с бившия президент, се усмихна на въпроса и отговори: „Съзнавам, че Доналд Тръмп има особен реторичен стил и когато беше президент, той направи някои много изненадващи и положителни неща по отношение на международните отношения."

Изображение: външен министър Джеймс Клевърли

Той цитира , което беше сделка, която установи дипломатически отношения между Израел и редица арабски страни за първи път, като пример за това, когато г-н Тръмп беше успешен.

Търговията на Evergrande отново беше спряна, тъй като председателят съобщи, че е задържан от полицията

„Трябва да признаем, че понякога неговият конкретен стил може да бъде изненадващо ефективен“, каза той.

Имаше и други моменти, когато г-н Тръмп беше по-малко успешен, разбира се, като липсата на напредък в мирните преговори на Корейския полуостров, въпреки че стана първият американски действащ президент, за да се срещне със севернокорейски лидер и първият след Корейската война, стъпил на територията на страната.

Попитан дали г-н Тръмп ще осигури сделка, която гарантира зачитането на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, подсилен Устава на Обединените нации и видя как Русия се поправя за това, което е причинила на Украйна, г-н Клевърли отговори: „Ако всички тези неща могат да бъдат направени в сделка за 24 часа, как някой би искал това да се случи?“< /p>

Но той добави: „От гледна точка на Обединеното кралство, ние ще се придържаме към това, което виждаме като ефективно, което не е бърз или лесен резултат.“

Доналд Тръмп казва, че не мисли да влезе в затвора по обвинения за намеса в избори.

На друго място в интервюто външният министър се обърна и към обвинението на Канада, че агенти на индийското правителство са отговорни за убийството на сикхския сепаратистки активист Хардип Сингх Ниджар на канадска земя .

Обединеното кралство е в разгара на преговорите за търговско споразумение с Индия, което беше обещано на Дивали миналата година, но това все още не е постигнато въпреки срещата на министър-председателя Риши Сунак с премиера на Индия Нарендра Моди на Срещата на върха на Г-20 по-рано този месец.

Г-н Клевърли не навлезе в подробности дали е предупредил Индия да не атакува британски граждани, но каза, че Обединеното кралство има „чувствителни, трудни разговори“ с Индия и добави: „Имаме задължение да защитаваме гражданите на тази страна и хората, живеещи тук, и ние приемаме това невероятно сериозно. Това е абсолютно."

Той каза, че продължава да се надява на търговска сделка, като каза, че „постигнахме фантастични позиции" и „много добър напредък“.

Изображение: Джеймс Клевърли и китайският заместник Президентът Хан Джън се срещна в Голямата зала на народа в Пекин преди няколко дни

Министърът на външните работи също се обърна към спора относно позицията на правителството по отношение на Китай след (съответният мъж категорично отрича обвиненията).

< p>Той каза, че подходът на Обединеното кралство при ангажирането с Китай е „широко отворен“ и защити отправянето на покана към представители да присъстват на срещата на върха за изкуствения интелект (AI) през ноември, като каза, че Великобритания е „предпазлива, но внимателна“.

Прочетете повече:
Почина най-дълго служилата жена сенатор в САЩ

Да не поканим "един от най-големите играчи на AI в света", каза той, би било " настройвайки се за крайно неоптимален резултат".

"Това веднага би означавало, че има празнина в нашето мислене, има празнина в нашите защити", каза той.

Той продължи : „Разговорът, който водим с Китай, е, че ако не разберете това правилно, това е лоша новина за вас. И ако сте затворени и ако не желаете да бъдете открити относно намеренията си и подобни неща, вие внасяте риск."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР