Джеймс Гън ще застане зад камерата за следващия филм за

...
Джеймс Гън ще застане зад камерата за следващия филм за
Коментари Харесай

Джеймс Гън, шефът на DC Movies, ще режисира новия филм за Супермен

Джеймс Гън ще застане зад камерата за идващия филм за приключенията на Супермен, съобщи Асошиейтед прес.

Филмът, озаглавен " Супермен: Завет " ( " Superman: Legacy " ), на който Гън е и сценарист, би трябвало да излезе на екран на 11 юли 2025 година По думите на режисьора и сценарист филмът проследява  пътуването на героя, с цел да осмисли както аристократичното си криптонско завещание, по този начин и израстването си в дребния град в Средния Запад като Кларк Кент. Наследството на Супермен обаче в последно време е много проблематично. През октомври Хенри Кавил разгласи, че ще се завърне като Супермен, като за начало ще извърши епизодична роля в " Черния Адам ". Два месеца по-късно обаче артистът заяви в обществените медии новината, че повече няма да играе супергероя.

" Тази вест не е от най-лесните, само че подобен е животът. Смяната на караула е нещо, което се случва. Уважавам това. Джеймс и Питър имат да градят галактика ", визирайки новото управление на " Ди Си стюдиос " в лицето на Джеймс Гън и Питър Сафран. Двамата замениха Уолтър Хамада, който заемаше поста в продължение на четири години, а Кавил като Супермен стана една от жертвите на новата армия.

" Пътят дотук беше дълъг. Преди години ми предложиха Супермен. Първоначално споделих " не ", тъй като не намирах метод да се усещам неповторим, занимателен и прочувствен, което да придаде на Супермен уместно достолепие. След това доскоро по-малко от година открих метод да го направя ", написа Джеймс Гън в Туитър.

Гън сподели също, че датата на премиерата съответствува с рождения ден на починалия му татко. " Той беше най-хубавият ми другар. Не ме разбираше като дете, само че поддържаше любовта ми към комиксите и киното и без него в този момент нямаше да върша този филм ", показа още режисьорът.

През годините Джеймс Гън беше " рядка птица " измежду режисьорите, прескачайки сред вселените на " Марвел " и " Ди Си Комикс " и заснемайки филми като " Пазители на галактиката " и " Отряд самоубийци ".

Изображение: Getty Images; Инфо: БТА/Елена Христова

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР