Джейми Оливър е известен с кулинарните си книги и телевизионни

...
Джейми Оливър е известен с кулинарните си книги и телевизионни
Коментари Харесай

Веригата на Джейми Оливър е пред фалит

Джейми Оливър е прочут с кулинарните си книги и телевизионни излъчвания, предавани в десетки страни. Първият му пробив в сферата е бил преди 20 години във Англия. Оливър поддържа здравословното хранене и е бранител на концепцията, че в учебните заведения би трябвало да бъде доставяна потребна храна

Веригата заведения за хранене на известния английски готвач Джейми Оливър е пред банкрут, оповестява BBC. Заради затварянето на 25 ресторанта работата си ще изгубят над 1000 души. Веригата към този момент се ръководи от синдици.

Преди две години бизнесът на Оливър избегна същата орис на косъм, като тогава бяха затворени огромен брой заведения, работещи на загуба. Сега 22 от заведенията за хранене към този момент са затворени. Двата италиански ресторанта от веригата, както и заведението на летище Gatwick в Лондон ще продължат да оперират в кратковременен проект.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Щетите

Оливър, който влага в бизнеса общо 4 млн. лири тази година, изрази съжалението си за случилото се. " Разбирам какъв брой мъчно е това за всички ", съобщи той.

" Наскоро групата предприе дейности за обезпечаването на спомагателни вложения в бизнеса, като от началото на 2019 година Джейми Оливър е внесъл спомагателни средства в размер на 4 млн. паунда. Въпреки това, предвид на дребния късмет за намирането на подобаваща дълготрайна инвестиция и на неподходящата комерсиална среда, мениджмънтът на компанията реши да пристъпи към процедура по неплатежоспособност ", се показва в изказване на синдиците. Fifteen Cornwall остава незасегната. Международните заведения за хранене Jamie`s Italian, Jamie`s Pizzeria и Jamie`s Deli също ще продължат обикновено активността си.

" Искам да благодаря на всички клиенти, които ни подкрепяха през миналите 10 години, беше същинско наслаждение да ви прислугвам ", споделя Оливър в свое изказване.

" Отворихме Jamie`s Italian през 2008 година с желанието да променим визията за междинен бизнес във Англия с помощта на огромната ни добавена стойност и висококачествени съставки. Всичко това в композиция с невероятния екип, който споделя моята пристрастеност към вкусната храна и положителното обслужване ", изяснява той.

От синдиката Unite оповестиха, че случилото се е " унищожителен удар за лоялния и работлив личен състав на веригата ". " Настоящата икономическа неустановеност сигурно не е от изгода за заведенията за хранене. Както постоянно, чиновниците са тези, които усещат неприятните последствия от решението на борда ", считат от синдиката.

" Тежко е да приемем такова нещо. Не сме го очаквали. Наистина е брутално ", разяснява един от чиновниците в ресторанта в Бирмингам, Валънтайн Балбинот. През декември 2018 година готвачът вложи 3 млн. лири лични средства в ресторантьорския си бизнес.

Да бъдеш в крайник с трендовете

Според Саймън Мидловски, който е сътрудник в адвокатската компания Gordons, Джейми Оливър дължи неуспеха си на това, че не е могъл да се оправи с изменящите се трендове.

" За да си сполучлив в този бранш, би трябвало непрекъснато да еволюираш - както с менюта, по този начин и в връзката с клиентите ", счита той.

Веригата на Оливър е последната жертва на неподходящите търговски условия във Англия. По-рано тази година в листата на губещите попадна веригата кафенета Patisserie Valerie, която затвори 70 магазина. Вследствие на това 920 души изгубиха работата си. Други вериги, които се борят да оцелеят през последните години, са Byron Burger, Prezzo и Carluccio.

" Ресторантите страдат от по-високите наеми, растящите цени на питателните артикули и възходящата конкуренция. Затова би трябвало да се приготвят за смяна. Не е неистина, че по-малките марки, които имат по-голяма независимост и са по-гъвкави, сега се оказват печеливши ", изяснява Мидловски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР