Джей Ти Милър вкара гол, както и даде една асистенция

...
Джей Ти Милър вкара гол, както и даде една асистенция
Коментари Харесай

Тампа Бей вече има аванс от 17 точки в НХЛ, Александър Георгиев не игра за Рейнджърс

Джей Ти Милър вкара гол, както и даде една асистенция за седмата поредна победа на Тампа Бей в шампионата на НХЛ, този път с 5:2 като посетител над Филаделфия.

Гостите водеха с 3:0 до 10-ата минута, а Милър се разписа трети в 10:23 минута след независим пробив. Преди него точни бяха Михаил Сергачьов и Алекс Килърн, а другите два гола за спечелилите са дело на Яни Гурде и Райън Макдона на празна врата.

Тампа Бей събра към този момент 98 точки и гледа решително към победа в постоянния сезон, защото води със 17 водача на Запад Калгари.

На вратата им в тази среща беше Люи Доминиги, отразил 28 удара, вместо получилия отмора Андрей Василевски.

Отборът на Филаделфия е чак на 6-о място в Столичната дивизия, само че инкасира едвам трета загуба в последните си 15 мача.

Оскар Линдблом понижи за тях на 1:3 в 1-ата минута на втората част, а Травис Конечни беше прецизен за 2:4 в 10:51 минута на третата.
Сейнт Луис се наложи с 3:2 над Торонто вкъщи, а Райън О'Райли вкара победния гол 34 секунди след началото на продължението. Победата Сейнт Луис дръпна с 6 точки пред Далас на 3-ата позиция в Централната дивизия.

Джейдън Шварц и Колтън Парайко също се разписаха за Блус, а Тайлър Бозак се отличи с две асистенции. За гостите от Торонто, които са 3-и в Атлантическата дивизия със 76 точки, вкараха Зак Хюмън и Остън Матюс.
В един от най-интересните мачове на Запад Нешвил се оправи с 5:3 с Далас като посетител и със 75 точки се приближи единствено на 1 от водача в Централната дивизия Уинипег.

Роман Йоси вкара за 4:3 в 7:35 минута на третия интервал, а Далас трябваше де претърпи петата си загуба в последните 6 мача, като остава на 4-о място с 63 точки в същата дивизия. Само провалянето на Минесота с 0:4 вкъщи не ги смъкна отвън местата за уайлдкард за плейофите.

Йоси лиши самичък шайбата и потегли зад вратата, извъртя се и стреля. Шайбата се отклони в кънката на бранителя Есна Линдел и мина над вратаря Антон Худобин.

Иначе мачът мина през много обрати, като Далас даже поведоха с 3:2 две минути и 5 секунди преди края на втората част, само че 21 секунди по-късно Филип Форсберг изравни.
Питсбърг се оправи с 4:3 като посетител на Ню Джърси с два значими гола във втората третина на Брайън Ръст за 3:2 и на Чад Рюуедъл за 4:2.

Победата изкачи Пингвините на 3-о място в Столичната дивизия със 71 точки, като оттова слезе Калъмбъс след провалянето с 2:3 от Монреал. Ако се класират и тази година, то това ще бъде 13-о присъединяване за тях в плейофи и надлежно най-дългата серия в НХЛ.
Българинът Александър Георгиев не игра за Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 2:1 като посетител Каролина, само че към момента е на предпоследното 7-о място в Столичната дивизия.

Шведският вратар Хенрик Лундквист обаче се оправи необикновено и избави 43 удара, а Владислав Наместников беше прецизен с победния гол при започване на третия интервал. Конър Брикли вкара другия гол за Рейнджърс, а за домакините означи Джордан Мартинук.
Националният вратар на Съединени американски щати Райън Милър направи 31 спасявания и записва своя 44-и шътаут при триумфа на Анахайм Дъкс с 4:0 при гостуването на Минесота.

Патоците обаче са към момента на 6-о място в Тихоокеанската дивизия и много надалеч от местата за уайлдкард, като изостават на 9 точки от 3-ия в дивизията Лас Вегас.

Головете вкараха Якоб Силфверберг, Кори Пери, Райън Кеслър и Хампус Линдхолм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР