Джесика притежава изключителен правен ум и е брилянтна в къдебната

...
Джесика притежава изключителен правен ум и е брилянтна в къдебната
Коментари Харесай

Млад и неуморен прокурор е човекът на САЩ за върховенството на закона в България

Джесика има извънреден юридически разум и е брилянтна в къдебната зала. Тя работи извънредно доста, наподобява неуморна и е безкрайно отдадена на постигането на правдивост, пише dnevnik.bg.

Това декларира през ноември 2018 година прокурор Бенджамин Гласман за тогава 31-годишната Джесика Ким, която единствена в Съединени американски щати е отличена от основния прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс с неговата Награда за извънреден приннос от нов чиновник. На тази 66-та годишна гала са отличени 244 от 115-те хиляди чиновници на министерството и федералната прокуратура.

Днес Джесика Х. Ким бе показана в София пред премиера Бойко Борисов и министъра на правораздаването Данаил Кирилов като непрекъснат консултант по юридическите въпроси към Посолството на Съединени американски щати в България. Федерален прокурор Ким е първият от повече от 10 години чиновник на този нов пост и дава отговор и за Румъния. Задачата ѝ е " да подкрепя построяването на потенциал за битка с корупцията в публичната администрация, с прането на пари и проведената престъпност.

Подобен пост имаше до приемането на България в Европейски Съюз, само че малко преди този момент да се случи през 2007 година от Министерството на правораздаването във Вашингтон са го закрили, тъй като се считало, че страната - въпреки и млада народна власт - към този момент е покрила условията за правда. Но гуляй администрацията на президента Барак Обама се заприказва, че Съединени американски щати би трябвало да върнат подобен представител в София, а през февруари предходната година дипломат Ерик Рубин сподели в изявление за " Свободна Европа ", че повода са проблеми с върховенството на закона и корупцията в България.

 На срещата с премиера Бойко Борисов

На срещата с премиера Бойко Борисов.

 

Наследничката му Херо Мустафа заявява в първата си програмна реч в България, че справянет ос тези проблеми е един оттрите съществени целта на тригодишния ѝ мандат. През Американската комерсиална камара в България тя приказва за възстановяване надеждността на правосъдната система, непрекъсната отбрана върховенството на закона и на свободата на медиите. Силната народна власт " изисква свободни, динамични и витални медии, които деликатно следят всички тези процеси, принуждавайки всички участници – частни и държавни – да играят почтено и отговорно ", сподели още тя в края на ноември тъкмо преди срещата на Борисов с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Седмица по-късно Мустафа повтори целите си във втората нейна значима тирада - пред Атлантическия клуб. Тогава тя заяви, че " до няколко дни идва специфичен консултант по правните въпроси, непрекъснато основан в американското посолство в София ", уточни, че става дума за жена, само че не заяви името на този " предстоящ от дълго време чиновник " с който даде обещание да работи в тясно съдействие. Посланикът повтори, че ще работи и с гражданския бранш в България, оказващ напън да промени в името на върховенството на закона и изненадващо добави, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват един нов инструмент - раздел 7031(с) от наредбата за противопоставяне на клептокрацията - допускащ да се посочат обществено корумпирани чиновници в България посредством отвод за допускането им на американска територия.

Още няколко дни по-късно - на 5 декември - в изявление за Би Ти Ви министър председателят Борисов бе запитан " Не е ли озадачаващо американците да изпращат специфичен човек, в нашето посолство тук, който да дава отговор за върховенството на закона у нас и за свободата на медиите. () Защо изпращат този човек? ", на коетобез да се замисля отговори: " Защото аз съм изискал да пратят човек ". От " Свободна Европа "  попитаха посолството на Съединени американски щати дали това е по този начин и отговорът бе дипломатичното " Очакваме идването на нашия непрекъснат юридически консултант, както и плодотворно съдействие с българските управляващи ". Няма конкретизиране дали този консултант ще следи и върховенството на закона, и свободата на медиите.

Това е едно от нещата, които ще би трябвало да обясни Джесика Ким. Тя идва от Южния регион на щата Охайо, където е асистент прокурор и дава отговор за битката с кибер закононарушенията и така наречен закононарушения на белите якички. Това включва корупция в администрацията, капиталови, корпоративни, финансови, банкови и данъчни измами, пране на пари, само че също и случаи, свързани с националната сигурност и закононарушения с принуждение.

В годината, когато я награждава основният прокурор, тя получава и народен годишен приз за най-млад федерален правист от Федералното съдружие на юристите, с който са отличавани демонстриралите забележителни правни умения и отдаденост в работата за обществото. Към този миг тя има 4 години стаж във федералната прокуратура в Кълъмбъс, щата Охайо, откакто е практикувала при двама известни съдии в региона.

 

 

 С дипломат Мустафа на срещата в Министерството на правораздаването.

С дипломат Мустафа на срещата в Министерството на правораздаването.

За по-малко от 4 години на поста тя печели като водещ обвинител три значими каузи:

United States v Harrison et al.  – за комплицирана капиталова машинация, включваща създатели на спортните питиета OXYwater, отмъкнали от вложителите си над 9 милиона долара;

United States v Foster  – произлизащ от тоз ислучай дело за управител, измамил известни в обществото клиенти и направил данъчни измами;

United States v Hoyo  – машинация против двама обществено слаби американци, от които са откраднати половин милион $ под формата на акции и пенсионни вноски; в този случай Ким показва толково безапелационно тезата на обвиняването, че след седмица делото завършва, тъй като упрекнатият предлага да признае виновността си.

Тя също по този начин е повдигала обвиняванията по първите два случая с кибер измами в този регион на Охайо и е била в екипа обвинители против 23-ма обвинени членове и съратници на известната транснационална незаконна организация MS-13. (бел.ред. - Mara Salvatrucha е учредена през 80-те години в Лос Анджелес от бягащи от бруталната революция в Салвадор, само че се рараства при започване на ХХl век до над 10 000 членове в голям брой щати на САЩ).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР