Джеси Хардинг Померой – 14-годишният сериен убиец …Джеси Хардинг Померой

...
Джеси Хардинг Померой – 14-годишният сериен убиец …Джеси Хардинг Померой
Коментари Харесай

Джеси Хардинг Померой – 14-годишният сериен убиец

Джеси Хардинг Померой – 14-годишният сериен палач …Джеси Хардинг Померой (Jesse Harding Pomeroy) е най-младият човек, осъждан в миналото в „ ликвидиране първа степен “ в историята на Масачузетс (HiddenTruth.site).Той е приет за отговорен в правосъдно съвещание, извършено във Върховния съд на окръг Съфолк (Suffolk County) през декември 1874 г.На 12-годишна възраст Джеси е задържан за грубо осакатяване на седем деца. Всички са оживели, само че след по-малко от две години още веднъж е задържан с обвинявания за две убийства.

 Джеси Хардинг Померой
Джеси Хардинг ПомеройДжеси Хардинг Померой е роден на 29 ноември 1859 година в Чарлстаун, Масачузетс (Charlestown, Massachusetts), в фамилията на Томас Дж. Померой и шивачката Рут Ан Сноумен. В фамилията има родено още едно момче – Чарлз Джеферсън Померой, който е с две години по-голям от Джеси.Ирисът на едното му око бил съвсем изцяло бял, заради което от време на време бил подиграван и унизен в учебно заведение.
Когато Джеси навършва 11 години, той самият почнал да тормози по-малки деца. Водил ги в гората, събличал ги голи, след което ги връзвал, биел ги, бодял ги с остри предмети, режел ги и т. н.След като наранил седем деца, той бил задържан и изпратен в така наречен Училище за промени в Уестбъроу (Westborough). Бостън Глоуб (The Boston Globe) отразява тази история, а в последния ред на публикацията написа: „ Прави се умозаключение, че момчето е с умствена назадничавост. “ (It is generally concluded that the boy is mentally deficient.).Година и половина по-късно е освободен, заради положително държание. Изглежда, че до момента в който е бил в Училището за промени е измислил „ по-добър проект “, като е стигнал до извода, че няма да има проблеми с полицията, в случай че децата, които е наранява, са мъртви.Четете още: Томас Джефрис – сериен палач и човекоядец от началото на 19 векДесетгодишната Кейти Мери Кърън (Katie Mary Curren) изчезва безследно през март 1874 година Един месец по-късно изчезва и четиригодишният Хорас Мълън (Horace Mullen). Тялото му е открито в блатото в покрайнините на града. Трупът бил нарязан с нож и съвсем обезглавен.

 Плакат за премия при предоставена информация за похитителя на Кейти Кърън, разлепен в град Бостън
Плакат за премия при предоставена информация за похитителя на Кейти Кърън, разлепен в град БостънКогато тялото на Хорас било открито, името на Джеси, прочут като „ детски изтезател “, било в горната част на листата от обвинени. По това време той бил на 14 години. Полицията разкрила кървясъл нож в джоба панталона му.Докато Джеси бил задържан и затворен по време на подготовката за процеса, майка му напуснала фамилния дом, с цел да избегне пресата и срещите със съседите си.Къщата била продадена, а новият притежател решил да я обнови. При ремонта на мазето било открито тялото на изчезналата Кейти. Останките й били небрежно и повърхностно скрити в пръстта.Когато служителите на реда попитали Джеси за тялото й, той признал, че я е умъртвил, както и 27 други деца. Той твърдял, че 12 от тях е погребал към къщата.По време на процеса, Джеси бил приет за отговорен за двете първични убийства и макар обстоятелството, че бил 14-годишно момче с лека умствена назадничавост, той бил наказан на гибел. След 18 месеца, тази присъда била анулирана и сменена с пожизнен затвор. Той трябвало да остане в изолираност до края на живота си.Джеси Хардинг Померой прекарал общо 41 години в изолираност. Той се опитал неведнъж да се самоубие, само че без триумф, и неведнъж се опитвал да избяга.

 img 6649 438x600 - Джеси Хардинг Померой - 14-годишният сериен палач
През 1917 година, присъдата на Померой била сменена до степен, позволяваща му привилегиите, предоставени на други доживотни пандизчии. Отначало той се съпротивлявал, искайки не по-малко от опрощение. В последна сметка се приспособил към променените условия.През 1929 година, по това време към този момент е възрастен 70-годишен мъж с немощно здраве, бил изместен в болница Бриджуотър (Bridgewater Hospital), предопределена за незаконно невменяеми човеци. Две години по-късно, на 29 септември 1932 година, на 72-годишна възраст Джеси умира в болничното заведение.

 zwafsjosr1niagitsyx5 489x600 - Джеси Хардинг Померой - 14-годишният сериен палач
И до през днешния ден откриватели се пробват да схванат какво е подтикнало едно да дете да извърши тези ужасни неща – издевателството, умствената назадничавост или просто е бил „ роден умопобъркан “ …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР