Дженсън Бруксби безспорно притежава качества да бъде сред най-добрите състезатели

...
Дженсън Бруксби безспорно притежава качества да бъде сред най-добрите състезатели
Коментари Харесай

Съперникът на Бруксби: Ако бях на негово място, то щяха да ме накажат за 3 месеца

Дженсън Бруксби несъмнено има качества да бъде измежду най-хубавите състезатели в мъжкия професионален тенис един ден, само че младият американец ще би трябвало да работи в допълнение върху владеенето на страстите, с цел да доближи челните позиции в подреждането. През последните 24 часа Бруксби е измежду най-обсъжданите състезатели, само че феновете не разясняват достиженията му през последните седмици, ами държанието му на корта в Маями през вчерашния ден.

В първия си мач на Мастърс шампионата Бруксби стартира нерешително и играта му беше изпълнена с неточности. Недоволен от представянето си, той изгуби надзор над страстите си и запрати ракетата си към земяна, а тя закачи крайници на най-близкия до него подавач на топки. Според разпоредбите сходно деяние би трябвало да бъде последвано от дисквалификация, само че съдията Карлош Бернардеш направи само забележка на младока, без даже да преразгледа обстановката.

Противникът на Бруксби - Федерико Кория, стартира полемика със съдията на дуела, неудовлетворен от решението му. Бернардеш обаче не се разколеба и настоя играта да бъде обновена, а не след дълго триумфът отиде на сметката на локалния представител и Кория отчаян напусна корта. В последвалата си конференция аржентинецът разкритикува АТР и загатна за незаслужено отношение от страна на Световната тенис организация:

" Има малки врати в разпоредбите, която би трябвало да бъде отстранена. " - стартира той. " Нужно е АТР да преразгледа наказванията, които се ползват в сходни обстановки, тъй като тези прояви на корта са неприемливи. Бруксби заслужаваше да бъде дисквалификациран, само че за сметка на това мачът продължи. Ако аз или различен мой сътрудник от Южна Америка беше постъпил по този начин, щеше да бъде отхвърлен от спорта най-малко за три месеца. " - приключи изявлението си Кория.

En un partido normal, Jenson Brooksby debió haber sido descalificado. Carlos Bernardes, no pensó lo mismo está indignado
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР