Джефри Епстийн беше обвинен в сексуална експлоатация на непълнолетни. Покойният

...
Джефри Епстийн беше обвинен в сексуална експлоатация на непълнолетни. Покойният
Коментари Харесай

Продават два острова на насилник

Джефри Епстийн беше упрекнат в полова употреба на малолетни. Покойният финансист разполага с редица парцели, измежду които и два острова. Те се намират на Американските Вирджински острови и към този момент има две-три оферти за закупуването им.

Парите от продажбата ще отидат за обезщетение на жертвите. През 2020 година беше основан фонд, който им отпусна близо 50 млн. USD.

Въпросните два дребни острова, които са част от Съединени американски щати, са на стойност 241 млн. USD към 31 декември 2020 година Само шест месеца по-рано те са коствали 630 млн. USD.

Парите от продажбата на парцелите са извънредно нужни, защото средствата във фонда, който обезпечава жертвите са свършили. Именно и заради това разпоредителите с недвижимите парцели стопираха изплащането на обезщетения до 25 март 2021 година Крайният период за вписване на нови тъжби и претенции за обезщетение по програмата беше 8 февруари.

Спирането на заплащанията бе належащо, с цел да се защитят жертвите, които към момента не са подали искове, посочи админът на фонда. Първоначално подадените 150 желае надминаха упованията.

Епстийн беше задържан в Ню Йорк на 6 юли 2019 година Прокуратурата разполага с доказателства, че в интервала 2002-2005 гг. той е провел визити в дома си в Манхатън на десетки малолетни девойки. В кръга другари и познати на Епстийн са били голям брой настоящи и някогашни длъжностни лица от Съединени американски щати и други страни, в това число някогашни държавни глави, огромни бизнесмени и звезди от шоу бизнеса. Делото беше прекъснато след самоубийството му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР